Bayraklı’da şarkılar Atatürk için söylendi
Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde özel bir konser düzenledi. Mustafa Kemal Spor Salonu’ndaki konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, gecede Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler seslendirildi. Bayraklı’da şarkılar Atatürk için söylendi
- Ege Postası
- 11.11.2016 - 10:37
Şef Halil Altınköprü yönetiminde, Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu özel konserine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, MHP Bayraklı İlçe Başkanı Mehmet Aydın ve belediye meclis üyeleri katıldı. Konsere vatandaşların ilgisi oldukça yoğun oldu. Tribünler tamamen dolarken, vatandaşların bir bölümü konseri saha zeminine konan sandalyelerden takip etti. Konserin konuk sanatçısı ise Kültür Bakanlığı ses sanatçısı Çiğdem Gürdal oldu. Konser öncesi, Atatürk’ün hayatını anlatan video gösterimi yapıldı. Gazeteci Çetin Altan Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinden Mert Erenkaya, Şenay Erdoğan, Selin İpek Solak’ın okuduğu şiirler izleyicilerden alkış aldı.
ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR
Konserde, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türküler seslendirildi. Gecede, “Bülbülüm altın kafeste”, “Yanık Ömer”, “Kavakta turna sesi var”ın aralarında bulunduğu birçok şarkı izleyicileri duygulandırdı. Kültür Bakanlığı ses sanatçısı Çiğdem Gürdal’ın söylediği şarkılar ise dinleyenlerin beğenisini kazandı.
“DÜNYADA ATATÜRK GİBİ BÜYÜK BİRİ OLMADI”
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Atatürk’ü, sevgi, saygı ve özlemle andıklarını belirterek, “Sevgili Atatürk’ü kaybettiğimiz 1938 yılında İstanbul Üniversitesi'nde bir Alman profesör ders veriyor. Profesör sevgili Atatürk’ün ölüm haberi gelince öğrencilerin üzgün ve moral bozukluğu olduğunu görüyor ve İstanbul Üniversitesi Rektörünü arıyor. Diyor ki, ‘Sevgili rektörüm Atanızı kaybettiniz. Ben şimdi ne yapayı? Öğrencilerin morali bozuk’ Rektör; ‘Sen kendi ülkende büyük adamlar ölünce ne yapıyorsan onu yap!’ diyor. Profesör cevap veriyor: “Benim ülkemde hiç böyle büyük bir adam olmadı ki” Dünyada olmadı, dünyada! Ben kurucu belediye başkanıyım. Dipnotlar tarihe geçtiğinde ilk belediye başkanı yazılacak. Yaptığımız şeyler eskir gider, unutulur. Ama ‘nasıl anılmak istersin'’ diye bir soru sorulduğunda; Cumhuriyet’e, Atatürk’e ve laikliğe sonuna kadar sahip çıkan bir başkan olarak anılmak isterim” diye konuştu.
Gecenin sonunda Başkan Karabağ, koroyla birlikte Harbiye Marşını okudu. Konser, 10. yıl marşının hep bir ağızdan okunmasıyla son buldu.
Yorum Yazın