Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bediüzzaman'ın talebesi Badıllı ameliyat oldu, dua bekliyor

Bediüzzaman'ın talebesi Badıllı ameliyat oldu, dua bekliyor

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı, rahatsızlığı sebebiyle kaldırıldığı hastanede ameliyat edildi. Bağırsaklarının bir kısmı alınan Badıllı'nın durumu iyiye gidiyor.Harran Üniversitesi Öğretim...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 17:50
Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı, rahatsızlığı sebebiyle kaldırıldığı hastanede ameliyat edildi. Bağırsaklarının bir kısmı alınan Badıllı'nın durumu iyiye gidiyor.

Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gencer, 77 yaşındaki Badıllı'nın bağırsaklarının hasarlı bölümlerini aldıklarını, ameliyattan sonra genel durumunun da hızlı bir şekilde düzelme eğliminde olduğunu söyledi.

Operasyonun iyi geçtiğini, ancak kritik eşiğin henüz aşılamadığını belirten Dr. Hasan Hüseyin Yüce ise şu bilgileri verdi: "2-3 gün bekleyeceğiz. Almadığımız bağırsaklar işlevini yapmaya devam ederse tahliye edeceğiz. Olmazsa ikinci bir operason yapacağız. O zaman 20 gün kadar müşahade altında kalabilir."

Badıllı'nın hastaneye karın ağırısı şikayeti ile geldiğini belirten Prof. Dr. Yusuf Sezen de şu bilgileri verdi: “Karın ağrısı ile geldi. Nöroloji'de yatırdık. Daha sonra genel cerrahlar değerlendirdi. Çekilen ultrasonlarda sonuca varılmadı. Nataroskopi gerçekleştirildi. Kalın bağıraksakların tıkandığı görüldü. Kalın bağırsakları çıkarıldı. Sabahleyin baktığımda tansiyon, nabzı, solunumu iyiydi. Tepkilere cevap veriyor. Konuşmuyor ama ağzını aç dediğimizde açıyor. Bilinci açık, genel manada durumu iyi. Birkaç doktor arkadaşımız sürekli takip ediyor. Eskiden de böbrek yetmezliği varmış. Kalıcı bir şey düşünmüyoruz, geri döneceğini ümit ediyoruz. 4-5 gün burada tutacağız. Daha sonra ihtiyaç olursa bu süre uzayabilir.” Yakınları, Badıllı için sevenlerinden dua bekliyor.

Abdulkadir Badıllı, 1936 yılında Şanlıurfa'nın Ak Ziyaret'e bağlı Şeyh Zeliha köyünde doğdu. 1953 yılında Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri 'nin talebesi olan Abdulkadir Badıllı, Bediüzzaman'ın birçok değerli eşyasını yanında bulunduruyor. İyi derecede Arapça, Osmanlıca, Kürtçe ve Farsça bilen Badıllı'ya, Harran Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verilmişti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.