Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeden şirketlere can suyu: İki şirket için kritik karar

Belediyeden şirketlere can suyu: İki şirket için kritik karar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personel istihdam ettiği amiral gemisi İZELMAN ve yine bağlı şirketlerden İZFAŞ'ta kritik sermaye artış kararı geldi. Belediyeden şirketlere can suyu

  • Ege Postası
  • 09.08.2016 - 10:17

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Personel giderleri ve görev zararları nedeniyle her yıl sübvanse edilen belediye şirketleri için yeniden sermaye artış kararı alındı. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde bağlı şirketler İZFAŞ ve İZELMAN'a kasasından yaklaşık 55 milyon lira kaynak aktaracak.

Meclis onayına sunulacak tasarı kapsamında iki şirketin görev zararları ve personel maaş zamlarının karşılanması amacıyla sermaye artışı yapılacak. Buna göre idari işler, ulaşım, temizlik hizmetleri gibi alanlarda personel istihdam edilen İZELMAN şirketine belediye kasasından 40 milyon lira aktarılacak.

NE KADAR PARA AKTARILACAK'

Fuar İzmir'in hizmete girmesi ve yeni ihtisas fuarlarının açılmasıyla birlikte kapasitesi giderek büyüyen fuarcılık sektöründe hizmet veren belediye şirketi İZFAŞ A.Ş.'de de benzer bir karar alındı. Buna göre yeni personel alımı yapılan ve hizmet kadrosu genişleyen belediyeye bağlı şirkete 14 milyon 942 bin 938 lira aktarılacak. Meclis onayına sunulacak değişiklik kapsamında iki şirketin zararları Büyükşehir Belediyesi tarafından sübvanse edilerek toplamda 54 milyon 942 bin liralık sermaye artışı uygulanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.