Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeden tartışmalı AVM açıklaması

Belediyeden tartışmalı AVM açıklaması

Karabağlar Belediyesi, İdare Mahkemesi’nin İstinye Park AVM ile ilgili iptal ve durdurma kararı sonrası açıklama yaptı. İzmir'e Sahip Çık Platformu'nun belediyeden mahkeme kararını uygulaması yönündeki açıklamasına karşılık veren ilçe belediyesi, AVM inşaatının belediye sınırları içerisinde olmadığını açıkladı. Belediyeden tartışmalı AVM kriziyle ilgili açıklama

  • Ege Postası
  • 01.06.2018 - 13:07

İzmir’e Sahip Çık Platformu geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısı ile idare mahkemesinin iptal ve durdurma kararı verdiği AVM inşaatı için Karabağlar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün kararı uygulamasını istemişti. 
Karabağlar Belediyesi ise yaptığı yazılı açıklama ile AVM yapılan bölgenin belediyenin sınırları içerisinde olmadığını belirtti. 

Bizim sınırlarımızda değil!

Karabağlar Belediyesi açıklamasında “Söz konusu mahkeme kararı, ilçemiz sınırları içerisinde bulunan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanan 266 ada 50 ve 51 parsellerdeki lise alanı ve resmi tesis (vergi dairesi) alanının bulunduğu imar planını iptal etmiştir. Bu doğrultuda gerekli işlemlere başlanmıştır. Ancak ilgili haberde bahsedilen İstinye Park AVM inşaatı belediye sınırlarımız içerisinde olmayıp, inşaat ruhsatı da belediyemiz tarafından verilmemiştir. Dolayısıyla Karabağlar Belediyesi'ni ilişkilendiren haberi düzeltir, kamuoyunun bilgisine sunarız.” Dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.