Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeye yok İmam Hatip'e var

Belediyeye yok İmam Hatip'e var

Kapatılan İzmir İl Özel İdaresi için Konak’ta 24 milyon liraya yaptırılan hizmet binası, imam hatip lisesi olması için İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Kapalı kapılar ardında alınan karar büyük tepki çekti. Çünkü bu yapıyı isteyen CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aynı bölgede bulunan hizmet binası olası bir depremde yıkılma riskiyle karşı karşıya.

  • Ege Postası
  • 11.06.2014 - 09:04
İZMİR - Cumhuriyet Gazetesi'nden Emre Döker'in haberine göre, kapatılan İzmir İl Özel İdaresi için Konak’ta 24 milyon liraya yaptırılan hizmet binası, imam hatip lisesi olması için İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Oysa bu yapıyı isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aynı bölgede bulunan hizmet binası ise, olası bir depremde yıkılma riskiyle karşı karşıya. İktidarın, İzmirlilerin yıllar içinde oluşturduğu değerleri CHP’li belediyelere vermeme yönündeki tavrı tepki çekiyor.

İl özel idarelerinin yerel seçimler sonrası kapatılmasının ardından İzmir’de de yaklaşık 4 milyar liralık mal varlığı Hazine’ye devredildi. Aralarında havaalanı, su parkı, yarış pisti, oteller de bulunan bu malların paylaşımı, İzmir Valisi Mustafa Toprak’la Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu karşı karşıya getirmişti. Kentteki meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar da belediyenin yanında bu mücadeleye katılmıştı.
 
Özel idarenin Çınarlı’da bulunan hizmet binası, protokol camisi yapılması için İzmir Müftülüğü’ne devredildi. Şimdi de Konak’ta 24 milyon lira harcanarak yapılan özel idare hizmet binasının, Konak İmam Hatip Lisesi yapılacağı öğrenildi. Kapalı kapılar ardında alınan ve kamuoyuna açıklanmayan bu karar tepki çekti.
 
KAMUOYU TEPKİSİ
Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan, bu devrin kabul edilemez olduğunu söylerken, İzmir İl Genel Meclisi’nin son başkanı Serdar Değirmenci de, Konak’taki binanın 32 dönümlük bir alana kurulduğunu söyledi. Değirmenci, binadan ayrıca Konak Milli Eğitim Müdürlüğü ve adliye binası olarak da yararlanılacağını belirterek, kararın kamuoyundan gelecek tepkiler nedeniyle açıklanmadığını vurguladı.
 
Değirmenci, şunları söyledi:
“Bu bina yerel yönetimlerin parasıyla, halkın vergileriyle yapıldı. Konak’ta bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanaksız. Belediye bu yeni hizmet binasına taşınabilirdi. Yukarıda meclis salonu, siyasi parti grup odaları, başkanlık makamı, bürokrat odalarının da içinde bulunduğu 20 bin metrekarelik kapalı alanı olan bir bina.
 
120 araçlık otoparkı 10 bin metrekarelik açık alanı var. Ancak, kapalı kapılar ardından büyükşehir binasının çürük olup olmamasına bakılmadan siyasi olarak binaya imam hatip yapılmasına karar veriliyor. Karar gizleniyor. Kamuoyuna açıklanmıyor.
 
İzmir’in mallarını götürüyorlar. Bu işi sadece Vali Mustafa Toprak yapmıyor. O, sadece AKP’nin bir memuru. AKP ne emrediyorsa onu yapıyor. Başbakan İzmir’e gavur imasında bulunmuştu. Özel İdarenin mallarının üzerine imam hatip ve cami yaparak kenti gavur olmaktan mı kurtarıyorla? Burada amaç İzmir’i tercihlerinden dolayı cezalandırmak. Adeta intikam alıyorlar.”
 
MECLİS'E DE TAŞINDI
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin binasının depreme dayanıklı olmadığı bilinmesine karşın il özel idaresi hizmet binasının imam hatip lisesine dönüştürüleceğine ilişkin haberlerin doğru olup olmadığını sordu. 24 milyon liraya mal olan bu binanın imam hatip lisesi olarak kullanılmak istenmesinin gerekçesinin açıklanmasını da istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.