Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama Belediye Başkanı Gönenç'ten santral çıkışı!

Bergama Belediye Başkanı Gönenç'ten santral çıkışı!

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte katıldığı Gediz Üniversitesi 5’inci Lojistik Günleri’ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bergama Belediye Başkanı Gönenç'ten

  • Ege Postası
  • 23.12.2015 - 15:51
İZMİR - Gediz Üniversitesi'nin 5’inci Lojistik Günleri nedeniyle düzenlediği “Yerel Yönetimlerin Lojistik Sektörüne Yenilikçi Yaklaşımları” temalı buluşma Menemen'in Seyrek İlçesi'nde bulunan Üniversite Kampüsü'nün Sinema Salonu'nda gerçekleşti.

Gediz Üniversitesi Lojistik Kulübü tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinliğe Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İzmir Bölge Temsilcisi Abidin Sinci ile Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları ve Eğiticileri Derneği (TMGDER) Başkanı Cüneyt Erbilgin konuşmacı olarak katıldı.



LİMANLA BİRLİKTE İHRACAT ARTACAK
Etkinlikte yapılan konuşmalarda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, lojistikle ilgili yerel yönetimlerin bu işe bakışı ve katkısı konusunda, Bergama'da ki Üniversite çalışmalarıyla ilgili ve yerel kalkınmaya yönelik özellikle tarımın ve hayvancılığın kalkınmasına ilişkin projelerini anlattı. Konuşmasına Bergama'nın bölge coğrafyasındaki önemi ile ilgili bilgiler vererek başlayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Kuzey Ege Konteynır Limanı çalışmalarına değindi. Başkan Gönenç; “2011’de mendirek ihalesi yapıldı, sonrasında ise yatırım durdu. 2016’da yeniden yapım sürecine geçileceğini ümit ediyoruz. Bölgemizde tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek, limanla birlikte ihracatın da artacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 



LİMAN OLUMSUZ ETKİLENİR
Başkan Gönenç; "Liman ile ilgili bir kaygımız var. Çok yakın bir zamanda buraya bir termik santral yapımı söz konusu oldu. Termik santraller biliyorsunuz, insan sağlığı, çevre için çok ciddi riskler barındırıyor. Bu bir yana termik santral liman açısından da kaygı verici bir durum oluşturuyor. Çünkü, daha projenin başında 2012 yıllarında Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı bu bölgede yapılacak bir doğal gaz çevrim santralinin ileride kuzey ege konteynır limanının kapasitesinin büyütülmesi gerektiğinde bu santral için yapılacak derin deşarj için kullanılacak boru hatlarının limanın gelişme alanı içinde kaldığı, dolayısıyla limanın gelişmesine engel teşkil edeceği ve bu nedenle buraya yapılacak bir santrali doğru bulmadığını planları yapan ilgili kurumlara iletmiş. Oraya yapılacak bir termik santral ve buna başlı olarak oraya yapılacak derin deşarj boru hatları vesaire ciddi anlamda Ege Konteynır Limanı'nın gelişimini olumsuz etkileyecektir" diye konuştu. Başkan Gönenç konuşmasında ayrıca, Petkim'de yapılacak olan yeni liman inşası için bir takım kaygılar doğduğunu da ifade etti.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise  İzmir’in tarih boyunca Akdeniz’in lojistik merkezi olduğuna ve Doğu ile Batı arasında ticaret köprüsü görevi gördüğüne dikkat çekti. İzmir'den Selanik'e buradan da Avrupa’ya uzanacak yeni bir bağlantı yolunun müjdesini verdi.   

Konuşmaların ardından Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, katılımcılara katkılarından dolayı plaket vererek teşekkür etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.