Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da işsizlere büyük fırsat

Bergama'da işsizlere büyük fırsat

Bergama Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İş-Kur İzmir Bölge Müdürlüğü ile Bakırçay Bölgesinde bir buçuk yıldır yayın yapan aylık Manşet Kuzey Ege Dergisi iş birliği ile iş garantili Temel Gazetecilik ve Reklamcılık kursu açıldı.

  • Ege Postası
  • 06.09.2012 - 16:25

İZMİR- Türkiye İş Kurumu Çiğli Şube Müdürü Fahrettin Yılmaz, EBSO Temsilcisi Levent Narin, Bergama Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Rahim Şimşek, “Manşet Kuzey Ege Dergisi” İmtiyaz Sahibi Levent Aydın, Kurs Koordinatörü Tahsin Tuna dün bir araya gelerek söz konusu Temel Gazetecilik ve Reklamcılık Kurusu Protokolünü imzaladılar.

Bergama Mesleki Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü Rahim Şimşek,  kursun başarılı bir şekilde geçeceğini ifade ederek,  “Bergama Çıraklık Eğitim Merkezi olarak daha geniş alanlarda kurslar açmayı hedefliyoruz. Bergama’da ilk kez düzenlenecek olan Temel Gazetecilik ve Reklamcılık Kursu bir ilktir. Diğer ilçelere de örnek olacaktır” dedi.

Türkiye İş Kurumu Çiğli Şube Müdürü Fahrettin Yılmaz ise kursun başarıyla gerçekleşeceğine inandığını söyleyerek bölgede çok değişik kurslar düzenlemekle istihdam yarattıklarını ifade etti.

Merkezi Bergama’da bulunan Melodi Medya Yayın Grubu imtiyaz sahibi Levent Aydın ise gazetecilikte yerel anlamda eğitimin şart olduğunu vurgulayarak “Gazetecilik -Reklamcılık kursu bir gereksinim olduğu için düzenlenmiştir. Amacımız bölgede yaşayan, gazetecilikle uğraşan arkadaşlarımızın daha bilinçli profesyonel gazetecilik yapmalarını, reklamcılık anlamında da gerekli donanım ve bilgi sahibi olmalarıyla kazançlarını daha çok yükseltmelerini sağlamaları için düzenlenmiştir” dedi.

Kurs Sponsorluğunu Koza Üstlendi

Bergama’da düzenlenecek Temel Gazetecilik ve Reklamcılık Kursunun sponsorluğunu ise Koza Altın Madeni üstlendi. Kurs süresince bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi gibi gerekli ihtiyaçları karşılayacak. Koza Altın Madeni Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt, “Gazeteciler bizim baş tacımızdır. Gazetecilikte kutsal bir meslektir. Emek isteyen, çok zor bir uğraş verilen meslektir. Toplumun aynası olan gazetecilere her zaman büyük önem veriyoruz ve verilmesi de gerektiğini düşünüyoruz. Bölgemizde daha bilinçli gazetecilerin yetişmesi bizi sevindirir. Ayrıca bu alanda istihdam yaratılacaksa bundan dolayı çok mutlu oluruz. Koza olarak her zaman gazeteci arkadaşlarımızın yanındayız. Bergama’nın basında da öncülük ediyor olması çok güzel bir duygu” dedi.

Gece Kursu toplam  600 Saat

Kurs Koordinatörü Gazeteci Tahsin Tuna da yaptığı açıklamasında; “İş garantili olarak düzenlenecek Temel Gazetecilik ve Reklamcılık Kursunun toplam 600 saat olacağını ifade ederek “Kursa toplam 12 kursiyer alınacaktır. Katılım gösteren kursiyerlerin %50’sine yani 12 kişiden 6 kişiye iş garantisi verilecektir. Diğer altı kişide istedikleri gazete veya başka yayın kuruluşlarında profesyonelce iş bulma olanağına kavuşacaklardır. Kurs sonrası eğitimli birer gazeteci olarak seçilen bu kişiler istihdam edilecektir. Kurs süresince kursiyerlerimize profesyonel anlamda gazeteci dostlarımız davet edilerek gazetecilik konusundaki tecrübe ve bilgilerini kursiyerlerle paylaşacaklar. Ve tüm kursiyerler gazeteci olarak belge sahibi olacaktır” dedi.

Kursiyerlerde Aranan Şartlar

Kursa katılmak isteyenler hakkında ise bazı şartların söz konusu olduğunu ifade eden Kurs Koordinatörü Tahsin Tuna  “Kursa katılmak isteyen arkadaşların İŞKUR’a kayıtlı olup herhangi bir işte çalışıyor olmamaları gerekiyor. Ayrıca 18–30 yaş arası en az ilköğretim mezunu olmaları şarttı da var. Kurs hafta içi her gün 17.00 ile 22.30 arasında gerçekleşecektir. Kursiyerlere kurs haricinde gündüzleri de uygulamalı olarak basın yayın ve reklamcılık dersi verilecektir. İlgililerin şahsen Bergama Mesleki Eğitim Merkezi’ne başvurmalarını rica ediyoruz” dedi.

Adres: Bergama Mesleki Eğitim Merkezi

Fevzipaşa Mah.Fevzipaşa Cad.No:54/1

Bergama-İZMİR

Telefon:0(232)632 25 30

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.