Dolar 34,2349
%-0.01
Euro 37,6350
%0.01
Altın 2.918,100
%-0.12
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da tarih yeniden hayat buluyor

Bergama'da tarih yeniden hayat buluyor

Bergama’da Kapalı Çarşı ve Havra restore, Selinos Çayı ıslah ediliyor.

  • Ege Postası
  • 09.11.2015 - 11:12
“Tarihe saygı önceliğimizdir” anlayışı ile çalışmalarını sürdüren ve Bergama’daki çok sayıda eski tarihi yapıyı restore ederek Bergama’ya kazandıran Bergama Belediyesi Tarihi Kapalı Çarşı restorasyonu, Selinos Çayı dere ıslah projesi ve Havra yanında bulunan eski yapının restorasyonu ile tarihi gün yüzüne çıkartmaya devam ediyor.

KAPALI ÇARŞI TAMAMLANIYOR
Kent merkezi başta olmak üzere ilçe çevresinde yer alan birçok tarihi yapının bakım ve onarımını gerçekleştirerek Bergama’ya kazandıran Bergama Belediyesi, 1930’lu yıllarda dönemin belediye başkanı tarafından yapılan tarihi Kapalı Çarşı’nın çevre dükkânlarının cephe onarım çalışmalarını tamamlamak üzere.



SELİNOS ÇAYI TEMİZLENİYOR
Tarihi Kapalı Çarşı çevre dükkânlarının cephe sağlıklaştırması ve bakım çalışmalarını tamamlamak üzere olan Bergama Belediyesi, Selinos Çayı dere ıslahı projesinde temizlik aşamasını tamamladı. Derenin harita alımları ve ölçüm çalışmalarının devam ettiği projede ölçümler tamamlandıktan sonra üst mahallelerdeki kanalizasyon atıklarının alt yapı çalışmalarına başlanılacak. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra rölevesi çıkartılarak Anıtlar Kurulu’na iletilecek çalışmalar,  Anıtlar Kurulu’nun öngördüğü ve önerileri doğrultusunda uygulama projesine geçilecek.

HAVRA ÇEVRESİ RESTORE EDİLİYOR
Havra yanında bulunan eski çocuk esirgeme binası olarak kullanılan binanın sosyal amaçlı kullanılmak üzere restorasyon çalışmalarına da devam eden Bergama Belediyesi, Abacıhan sokak sağlıklaştırması , İslamsaray Mahallesi Üçkemer aralığında bulunan ve 19. yüzyılın sonlarında inşa edilerek deri tabaklama işinde kullanılan yapının sosyal tesis amaçlı restorasyon çalışmalarına devam edecek.
 
OLAĞANÜSTÜ VE ÖZEL BİR KENTTE YAŞIYORUZ
Kale Mahallesi’nde bulunan eski tarihi evlerin butik otel ve turistlik amaçlı kullanılması konusunda da bu yıl içerisinde çalışmalar yürüteceklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,  “Olağan üstü ve özel bir kentte yaşıyoruz. Bu özel kentin tarihi ve kültürel mirasının getirdiği sorumlulukların bilincindeyiz.  Bu bilinç doğrultusunda bizden sonraki nesillere yapıları daha sağlıklı bırakmanın önemi ile hareket ediyoruz. Bergama’yı geçmişine yakışır bir geleceğe hazırlıyoruz.” dedi. Başkan Gönenç, “Tarihi mirası korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek adına çalışmalarımız devam edecek. Bu anlamda özellikle 2016 yılı içerisinde projelendirdiğimiz birçok çalışmayı Bergama’ya kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.