Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da termik tartışması: Eski Başkan'dan destek!

Bergama'da termik tartışması: Eski Başkan'dan destek!

Bergama’nın Zeytindağ Mahallesi’nde kurulmak istenen termik santral tartışma yaratırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu ve Bergama Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Gönenç santrale karşı çıkmıştı. Santralin yapılacağı Zeytindağ mahallesinde 2004-2014 yılları arasında AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Feridun Ergün’den santral için destek açıklaması geldi. Ergün, karşı çıkan CHP’li başkanlara, Aliağa’da 2012 yılında termik santrale onay veren CHP’li Turgut Oğuz örneğiyle seslendi. Eski Başkan’dan ‘termik’ çıkışı: CHP'li başkanlara

  • Ege Postası
  • 22.10.2015 - 12:01
EGE POSTASI - Bergama’nın Zeytindağ Mahalle sınırları içerisinde kurulması planlanan termik santral tartışma yarattı. Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, yapılması planlanan termik santral için Bergama Çevre Platformu üyeleriyle bir araya gelmiş ve Termik santralin yapılmaması için 'gerekirse iş makinalarının önüne yatarız" mesajı vermişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Bergama'da yapılması planlanan termik santrale ilişkin, "Her önüne gelenin önüne gelen yerde iş yapmasını, santral yapmasını desteklemiyoruz" demişti.

Santralin yapılacağı Zeytindağ mahallesinde 2004-2014 yılları arasında AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Feridun Ergün’den santral için destek açıklaması geldi. Başkanlığı döneminde alana doğalgaz santrali için izin verdiklerini belirten Ergün, termik santrale de karşı çıkılmaması gerektiğini söyledi.


KARŞI ÇIKILACAK PROJE DEĞİL!
Ergün, şunları söyledi;
“Bergama ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlarının santralle ilgili çıkışları kendi görüşleri. Ben belediye başkanı olsaydım izin verirdim, karşı çıkmazdım. Çünkü santral hem istihdam yaratacak hem bölgeye yatırım olacak. Bu santrallere ülkenin ihtiyacı var. “Ben izin vermiyorum karşıyım” diyorsun.  Neye dayanarak karşı çıkıyorsun. Aliağa’da merkeze 5 kilometre uzaklıktaki santrale CHP’li belediye başkanı izin verdi. Bergama merkeze 35, Zeytindağ merkeze 10 km uzaklıktaki santral için karşı çıkıyorsun ama…Yazlıkçılar var. Gelip 2 ay duruyorlar diye bu projeye karşı çıkılmaz. Yazlıkçıların oraya getirisi ne. İşsiz çok. Önemli bir istihdam sağlayacak santral…Karşı çıkılacak bir proje değil. Çevreye ne kadar zararı var etkinliği ne bunu araştırmadan karşı çıkmak konuşmak doğru değil. Önce araştıracaksın komisyon kuracaksın sonra çıkıp konuşacaksın. Vatandaşın kafasında kötü bir algı var. Teknoloji gelişti. Son sistem yapılacak. Kapalı sistem olacak. Eskiye bakarak karşı çıkıyorlar. Kötü olsa CHP’li Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz niye izin verdi.”
 
Dönemin Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, ilçede yılında termik santral kurmak isteyen İzmir Demir Çelik Sanayiye 2012  yılında belediye olarak inşaat izni vermelerini sonrası gelen tepkilker üzerine izni vermelerini yasal nedenlere dayandırmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.