Dolar 34,1763
%0.04
Euro 38,2359
%0.18
Altın 2.900,360
%-0.68
Bist-100 9.686,00
%-0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama’da bir ilk daha: Öğretmenlerden tiyatro gösterisi

Bergama’da bir ilk daha: Öğretmenlerden tiyatro gösterisi

Bergama Lisesi Bergama’nın en eski ve köklü okullarından biri. Yıllardır mezun ettiği öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışında birçok başarılı işlere imza attığını biliniyor. Bu yıl kuruluşunun 80.yılını kutlayan Bergama Lisesi, ilkler şehri Bergama’ da bir ilki daha yaşattı.

  • Ege Postası
  • 03.12.2013 - 10:35
İZMİR-Okul, Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldükten sonra aldığı Bergama 14 Eylül Anadolu Lisesi ismiyle 80. Yılını köklerine yakışır şekilde kutladı. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerden ilki bir tiyatro gösterisi oldu.
Bergama 14 Eylül Anadolu Lisesi’nin öğretmenlerinin bir araya gelmesiyle oluşturduğu tiyatro grubu, Bergama Doğa Koleji’nin Konferans Salonu’nda muhteşem bir oyun sergiledi. Muzaffer İzgü’nün “Lütfen Kızımla Evlenir misin”adlı oyunun teması esas alınarak adapte edilen eser, Bergama 14 Eylül Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Ali Osman Gürdal Şahbaz’ın yönetiminde sahnelendi. Okulun öğretmenlerinin yanısıra hizmetlisinin ve memurunun da rol aldığı oyun seyirciden büyük alkış aldı. Tiyatronun afişinden kostümüne, müziğinden teknik desteğe kadar tüm çalışmalar okul öğretmenleri tarafından yapıldı. 400 kişilik salon, öğretmenlerden her birinin profesyonel tiyatrocu gibi sergilediği oyunu izlemeye gelenleri almadı.
Tiyatrodan sonra, İlçe Garnizon Komutanı Zeynel Abidin Demirtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman ve Bergama 14 Eylül Anadolu Lisesi Müdürü Fikret Ali Parlas tiyatro ekibini tebrik ederek oyunun sergilenmesinde emeği geçen tüm öğretmenlere çiçek verdi. Oyunun tekrarlanması için seyirciden gelen talepler değerlendiriliyor.
Bergama 14 Eylül Anadolu Lisesi’nin kuruluşunun 80. Yılı kapsamındaki etkinliklere 02 -06 Aralık haftsı tüm ilçede okullararası Satranç Turnuvası ile devam edileceği bildirildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.