Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beyaz Sivil İnisiyatif'ten MHP ziyareti

Beyaz Sivil İnisiyatif'ten MHP ziyareti

İzmir'de 113 sivil toplum kuruşununun oluşturduğu Beyaz Sivil İnisiyatif, Mecliste grubu bulunan partilerin İzmir il başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Son olarak MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile görüşen Beyaz Sivil İnisiyatif üyeleri, önümüzdeki hafta Ankara'ya gidecek.

  • Ege Postası
  • 25.02.2016 - 13:01
Beyaz Sivil İnisiyatif'in başlattığı barış girişiminin ilk ayağı olan siyasi partilerin İzmir il başkanları ziyareti MHP İzmir il başkanlığı ziyaretiyle tamamlandı. Geçtiğimiz haftalarda AK Parti, CHP, HDP il başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşerek sivil toplum kuruluşlarının başlattığı barış girişimine destek olmasını isteyen Beyaz Sivil İnisiyatif, MHP İzmir il başkanından da aynı talepte bulundu. 

Yaptıkları çalışmalar ile ilgili Karataş'ı bilgilendiren Beyaz Sivil İnisiyatif dönem sözcüsü Abdullah Cıstır, “Geldiğimiz süreçte terörü lanetlemek çok kolay, ancak barışı dillendirmek zor. Biz sivil toplum kuruluşları olarak zor olan yolu seçtik. Ülkemizde yaşananlar yüreğimizi yakıyor. Öncelikle yerel dinamikleri harekete geçirelim dedik. İl başkanlarımızı ziyaret ettik. Önümüzdeki hafta da siyasi partilerin genel başkanları ile görüşmek için Ankara'ya gideceğiz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşmek isteriz. Randevu konusunda sizin de desteklerinizi bekliyoruz" dedi. Cıstır, "Biz sivil toplum olarak Alevi'si, Türk'ü, Kürt'ü, Roman'ı birlikte hareket edebiliyorsak, siyasiler de bunu yapabilmeli. Ayrıştırıcı bir dil kullanılmamalı" diye konuştu.

Anadolu Birliği adına söz alan Genel Başkan Erhan Kahraman, herkesi "Güzel ülkemde neler oluyor, insanlık ölmesin" demeye davet etti. 


"İZMİR'DEKİ HUZUR VE REFAH HAKKARİ'DE DE OLMALI"
İzmir'deki huzur ve refahın Hakkari'de de olması gerektiğini söyleyen MHP İl Başkanı Necat Karataş, “STK'ların çok büyük önemi var. İktidarların sivil toplum kuruluşlarının tespit ve tavsiyelerini dinlemesi ve bunun dahilinde politika üretmesi gerekiyor. Biz çözüm sürecinde sivil toplum kuruluşlarının ve yerel halkın muhatap alınması gerektiğini sürekli dile getirdik. Ama kimse bizi dinlemedi. Türkiye'nin her yeri cayır cayır yanıyor. En çok Güneydoğu yanıyor. Biz federasyon, özerklik gibi düşüncelerin hep karşısında olduk. Ama eşitlik konusunda herkesin eşit imkanlardan faydalanması gerektiğini savunuyoruz. İzmir'deki huzur ve refahın Hakkari'de de olması gerekiyor. Ancak ekonomik iyileştirmelerden önce güvenliğin sağlanması gerekiyor" dedi.

Beyaz Sivil İnisiyatif, il başkanları ve Aziz Kocaoğlu ziyaretinin ardından Ankara'da siyasi partilerin genel başkanları ile önümüzdeki haftalarda bir araya gelecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.