Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beydeş: Lafla Turizm Kenti Olunmaz...

Beydeş: Lafla Turizm Kenti Olunmaz...

Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Beydeş, Belediye Başkanı Cevat Durak’ın vizyonsuzluğunun, ilçede turizmin gelişememesine sebep olduğunu ileri sürdü...Karşıyaka’da turist çekecek, turisti rahat ettirecek hiçbir girişim göremediklerini, bilakis turiste çile çektirildiğini iddia eden Beydeş, ‘’Maalesef İzmir’in yıldızı Karşıyaka’nın yıldızını parlatamadılar’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 12.11.2012 - 23:04
İZMİR - Ak Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Belediye Başkanı Cevat Durak’ın turizme yönelik vizyon ortaya koyamadığını bunun sonucunda da Karşıyaka’nın turizm hareketliliğinin dışında kaldığını öne sürdü.
Cevat Durak’ın ‘’Turizm kenti Karşıyaka’’ sloganını anımsatan yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Ömer Beydeş ‘’Sayın Başkan, aday olduğu 2004 yılından bu güne Karşıyaka’yı İzmir’in yıldızı yapacağını aynı zamanda bir turizm kenti yaratacağını vaat etti. Karşıyaka, ezelden beri zaten İzmir’in yıldızıdır, fakat maalesef Sayın Durak bu yıldızın daha da parlamasını sağlayamamıştır’ dedi.

İzmir, özellikle kurvaziyer turizminde son yıllarda atağa kalkmışken, Karşıyaka’nın yerinde saydığını öne süren Beydeş, ‘’ Sayın Durak’ın turizmden  ne anladığını gerçekten  merak ediyorum, Karşıyaka Vapur İskelesi önüne turizm danışma bürosu kurmakla Karşıyaka turizm kentimi old? diye soran  Beydeş, şöyle devam etti; “Acaba Sayın Durak  Karşıyaka’yı  ziyaret  eden turistlerin tuvalet ihtiyacını nasıl karşılayabildiklerini düşünüyor m? Karşıyaka’nın can damarı konumundaki  Karşıyaka Çarşısı’nda özellikle  çarşıya bağlı sokakların ancak üçüncü dünya ülkelerinin şehircilik uygulamalarında görülebilecek tarzda bir keşmekeşliğin, kuralsızlığın esiri olduğunu gören turistin yüzündeki ifadeyi tahmin edebiliyor m? Sayın Başkan’ın ifadesiyle Turizm Kenti Karşıyaka’da’’ turistlerin geceleyeceği otel zincirlerimi kuruld?

Araçların işgalinden kurtulmuş kaldırımlar mı yaratıldı'”

Sayın Durak haberimiz olmadan sihirli değneği ile Karşıyaka’yı beton yığınlarından arındırıp rekreasyon alanları, otantik merkezler mi kurd? Yapımı yılan hikayesine dönen ve halen çivi dahi çakılamayan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi tamamlandı da dünyaca ünlü sanatçıların konserler vermesi mi sağland? Karşıyaka’nın bütün mahalleleri gerek şehircilik gerekse estetik yönden aynı seviyeye mi getirildi’’
Alsancak Limanı’na yanaşan dev yolcu gemilerinden inen turistlerin kafileler halinde Karşıyaka’ya gelip, Karşıyaka Esnafı’nın bu gelirden pay almasını sağlayacak ne yaptın da Karşıyaka’yı turizm kenti ilan ettin diye soran Beydeş, sözlerine şöyle devam etti; “Geçen ay  Sayın Durak’a, yetkisi olmamasına rağmen vaat edip  gerçekleştiremediği  Karşıyaka İskele önü alt geçit projesini niye yapmadığını sormuştuk. Hem Sayın Başkandan hem de yardımcısı Sayın Çalışkan’dan basın yolu ile konu ile alakası olmayan talihsiz yanıtlar aldık. Buradan hem Sayın Durak’a, hem de Sayın Çalışkan’a sesleniyoruz, başarısızlığı  kabullenmekte bir erdemdir. Geçen ay sorduğumuz soruya verdiğiniz tür  yanıtlar sizi hem küçültür hem de maalesef  gülünç duruma düşürür. Nitekim düşürdü de. Size tavsiyemiz ortaya koyduğumuz gerçeklere olur olmaz yanıtlar vereceğinize Karşıyaka’yı layık olduğu seviyeye yükseltin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.