Dolar 34,1141
%0.29
Euro 38,0501
%-0.02
Altın 2.863,400
%1.21
Bist-100 9.915,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bıçaklanarak öldürülen üniversiteli motokurye Ata'nın annesi: Artık bayramları kutlamayacağız

Bıçaklanarak öldürülen üniversiteli motokurye Ata'nın annesi: Artık bayramları kutlamayacağız

Balıkesir'de bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın (20) annesi Zuhal Akman, Kurban Bayramı'na hüzünlü giriyor. Gün kavramını yitirdiklerini söyleyen Akman, sanıklara ömür boyu hapis cezası verilmesini istediklerini belirterek, "Her gün oğlumun öldüğünü haber aldığımız sabahı yaşıyoruz. Bayramların artık bizim için bir anlamı yok. Artık bayramları kutlamayacağız" dedi.

  • Ege Postası
  • 16.06.2024 - 11:30
  • Güncelleme: 17.06.2024 - 00:48

Olay, 11 Mayıs'ta Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak'ta meydana geldi. Zincirli kurye olarak çalışan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, motosikletle sipariş edilen adresten dönerken E.Ö. tarafından önü kesildi. E.Ö., Akman'ı üyelerinin çeşitli yerlerinden bıçakladı. Akman, kanlar içinde kalırken, E.Ö. kaçtı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan kontrolde Ata Emre Akman'ın hatırasının kaybolduğu belirlendi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerden kimliği tespit edilen E.Ö., ailesiyle yaşadığı gece düzenlenen operasyonla yakalandı.

BIÇAKLI SALDIRI ANI KAMERADA

E.Ö. ve saklanmasına yardımcı olan eski şifreleme babası Orhan Ö. (39) gözaltına alındı. 'Kasten yaralama' ve 'Tehdit' nedeniyle 6 ayrı suç kaydı bulunan E.Ö. ile babası polisteki işlemlerinin ardından aynı gün adliyeye sevk edildi. E.Ö. Çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, serbest bırakılan baba tekrar gözaltına alındı ​​ve tutuklandı. Bıçaklı saldırı anı ise tipik bir okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Akman'ın parçalarına ait çok sayıda bıçak darbesiyle motosikletinin üzerine düştü. Ayrıca olaydan bir hafta önce Akman'ın ailesiyle gittiği tatilde ve kız arkadaşıyla olan görüntüleri de ortaya çıktı. Akman'ın, görüntülerinde kameraya el sallaması, kız arkadaşıyla gitar çalıp, birlikte şarkı söylediğini anladı.

BABA İÇİN MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

Soruşturmanın ardından E.Ö. ve babası Orhan Ö. için ayrı ayrı iddianame hazırlanıyor. E.Ö. İddianamede 'Fiili sırasında 15 yaşını doldurmuş ve 18 yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması halinde 14 yıldan 20 yıla kadar, müebbet hapis cezası alması durumunda 9 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur' cezasına çarptırıldı. E.Ö. Hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürme' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. Babası Orhan Ö. için de 'Tasarlayan canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası formu talep edildi. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iki dosyanın birleştirilmesine karar verildi.

'HANGİ GÜNDEYİZ, BİLMİYORUZ'

Kurban Bayramı'na hüzünlü giren anne Zuhal Akman, "Bayramı yaşadık. Günler tükendi. Hangi gündeyiz, neler yaşadık. Her günün kardeşlerinin haberlerinin sabahı doğumu. Her sabah uyanınca, biri bizi Balıkesir Şehir Hastanesi'nden arayacakmış gibi geliyor. Her gün aynı Bayramların artık bizim için bir anlamı yok. Bayram sabahları ağırdır. Artık bayramları kutlayacağız" diye konuştu.

HOLLANDALI VERA'YA ANLATMAK ZOR OLDU

Oğlunun çevresinde sevilen ve mütevazı bir çocuk olduğunu söyleyen Zuhal Akman, "Oğlumun birçok hobisi vardı. Müzisyendi, satranç oynuyordu. Arkadaşları ne kadar iyi olduğunu söylese de o arkadaşlarını ön plana çıkartır, desteklenirdi. Geçmişten kalma, Ata'yı torunu gibi gören 74 yaşında Hollandalı Vera vardı. Anlam veremedi, inanamadı" dedi. Sanıklarla ilgili olarak konuşan Zuhal Akman, 1'i 18 yaşında küçük 2 sanığın ömür boyu hapis cezası talep ettiklerini belirterek, "Yaş fark etmeksizin ömür boyu cezanın bilgilerini istiyoruz. Eğitimciyim. 11 yaşında bir çocuk 'adamın öldürülmesi' yahut 'hırsızlığın' suç olup olmadığını Olmadığını bilir. Bu olayların bizi, tanımayan tüm değişimlere tepki var. Sanıklara en ağır ceza verilmeli" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.