Dolar 34,1987
%0.05
Euro 37,9856
%-0.29
Altın 2.913,600
%0.61
Bist-100 9.567,00
%-1.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bilinmeyen cisim taşıyan 3 kişi tutuklandı

Bilinmeyen cisim taşıyan 3 kişi tutuklandı

Kayseri-Malatya karayolunda polisin önceki gece şüphe üzerine durdurduğu 33 plakalı araçta ele geçirilen cisim ve içerisindeki sıvı ile ilgili biri Suriyeli 3 kişi, savcılıktaki ifadelerinden sonra sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak...

  • Ege Postası
  • 22.09.2013 - 20:43
Kayseri-Malatya karayolunda polisin önceki gece şüphe üzerine durdurduğu 33 plakalı araçta ele geçirilen cisim ve içerisindeki sıvı ile ilgili biri Suriyeli 3 kişi, savcılıktaki ifadelerinden sonra sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri, Mardin'den İstanbul iline gittiği belirlenen 33 plakalı aracı önceki gün Kayseri-Malatya karayolu 25. kilometresinde çevirdi. Araç içinde bir Suriye vatandaşı bulunması üzerine hem şahıslar hem de araç içinde arama yapıldı. Araçta, sürücünün yanındaki ön koltuğun altında alüminyum folyaya sarılmış bir cisim bulundu. Roket başlığına benzetilen cismin içerisindeki sıvı da polisi kimyasal madde olabileceği düşüncesiyle harekete geçirmişti.

Yapılan incelemeler sonrasında cisim, incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkililerine teslim edildi. Olayla ilgili olarak yakalanan Mersin Erdemli nüfusuna kayıtlı A.Ç. (59), Mardin Midyat nüfusuna kayıtlı F.T. (54) ve Suriye uyruklu A.S. (30), Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulandıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifade veren 3 şahıs, ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, cisimle ilgili Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun vereceği raporu da dikkate alarak, tutuklanmalarına karar verdi. Şahıslar daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkililerine teslim edilen cismin ve içeriğindeki sıvının belirlenmesi için de çalışmalar başlatıldı. Çalışmaların bir ay içinde tamamlanacağı öğrenildi.


Sıvı ile ilgili incelemeler Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü Laboratuvarı'nda devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.