Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binali Yıldırım’dan canlı yayında sahilden yerele mesaj!

Binali Yıldırım’dan canlı yayında sahilden yerele mesaj!

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Fox TV'de ‘Çalar Saat’ programına katıldı. Kordon’dan canlı yayınlanan programda Yıldırım, yerel yönetimlere mesaj verdi. Yıldırım, “İzmir sahil şeridinden emanet değil. Altyapısıyla ulaşım sorunlarıyla imar sorunlarıyla bunalmış yorulmuş bir İzmir var. Biz istiyoruz ki İzmir’in Kordon’uyla arka tarafları da aynı derece güzelleşsin. Suçlu aramıyorum ama yerel kalkınmada İzmir geç kaldı. Biz tüneller havalimanları otoyollar yaptık bu kentte. Liman yapıyoruz ama tek başımıza bizim yapmamız yetmez. Yerelle el ele vermemiz gerek” dedi. Binali Yıldırım’dan canlı yayında

  • Ege Postası
  • 26.10.2015 - 09:54
EGE POSTASI - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Fox TV'de ‘Çalar Saat’ programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Kordon’da canlı yayınlanan programda Yıldırım ülke ve kent gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"BİNALİ YILDIRIM'DAN ÜLKENİN BEKASI İÇİN BİRLEŞME ÇAĞRISI" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yıldırım şunları söyledi;
 
KONUŞMAKTANSA DİNLİYORUM
·        Sokaklar önceki dönemlere göre hareketli değil. Düşük tempoda bir kampanya yürütüyoruz. İzmir’de biz sürekli Kemeraltı’nda ana sokaklarda vatandaşla esnafla bir araya geliyoruz. Derneklerle bir araya geliyoruz. Kampanyada daha ziyade ben İzmir’le ilgili sorunları düşünceleri alıyorum. Çok konuşmaktansa dinliyorum.

HDP’NİN DİK DURMADIĞINI GÖRDÜK
·        Ülkenin bir  numaralı sorunu terör… Gündemden düşmediği müddetçe diğer sorunlarda yol alamayız. Çözüm sürecinin tarafı olan diğer siyasilerin, HDP’nin maalesef samimi olmadığını ve dik durmadığını gördük. Terör olayı ülkenin gündeminde yeni değil. 82’den beri var. AK Parti hükümeti olarak  bölgede uyguladığımız politikalar nedeniyle bölücülük bitti. Ayrı devlet kurmadan bahsediliyor mu hayır. İstismarı ortadan kaldırdık biz. Hastaneler okullar yapıldı. OHAL kaldırıldı. Bölücülük terör örgütünün gündeminde yok. Yaptıkları Türkiye’yi zayıflatmak. Önceden tek terör örgütüydü şimdi IŞİD amaç Türkiye’nin enerjisini azaltmak. Bölgede Türkiye’nin önemli bir yeri var. Küresel rekabet içinde Türkiye süper güçlerin amaçlarına engel oluyor.
 
PKK’YI BÖLGE HALKINDAN AYRI TUTUYORUZ
·        ‘Artık kan dökülmesin’ dendi. ‘Çözüm süreci silahsız olsun’ dendi.  Bu talebe karşılık verdik. Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan ‘bir bedel ödenecekse ben öderim’ dedi. Biz bu süreci başlattık. İyi de yaptık. Süreç sayesinde HDP büyüdü. Büyümesinde bir mahsur yok. İş siyasetle çözülsün demokrasiyle çözülsün. Silahla ancak kardeşliğimiz yok oluyor. Ülke hep kaybediyor. HDP bizim muhatabımızdı. Konuştuk. HDP 7 Haziran öncesi ülke geneline mesaj vermeye başladı,  ‘ben artık etnik parti değilim. Demokrasiyle siyaset yapan bir partiyim’ diye... 6 milyonun üstünde insanda inandı oy verdi. Bize ‘PKK’yla masaya oturdunuz’ diyorlar. Biz HDP’yle oturduk. 6 milyon da mı PKK’lı…Bu mantık yanlış. Bu insanlar inandılar oy verdiler kardeşlik gelişsin diye…Ne oldu Demirtaş çıktı ‘emanet oylara sahip çıkacağız’ dedi. Dağdan bir ses ‘ne emaneti ne konuşuyorsun’ dedi. HDP açıkça diyecek ki ‘ben PKK terör örgütü olarak tanıyorum ve lanetliyorum. Bizim PKK’yla hiçbir işimiz yok’ diyecek. Eş başkanları ‘Biz sırtımızı PKK’ya dayadık’ diyorlar. Bu topraklarda beraber bağımsızlık mücadelesi verdik Etle tırnak gibiyiz. İçimize nifak sokan unsurlar var. PKK tek başına bir terör örgütüdür. PKK’nın Kürtler gibi bir sorunu yok. Ama Kürtlerin PKK gibi bir sorunu var. Hiçbir ilkesi olmayan profesyonel bir terör örgütüdür PKK... Terör örgütünü bölgedeki vatandaşlarımızdan tamamen ayrı tutuyoruz. Etkisi en alt düzeye indirilinceye kadar mücadele edeceğiz.
 
KIRGINLIK HAKKIMIZ YOK!
·        Kimseye bir kırgınlığımız olamaz. Partiyi kurduk. Doya doya hizmet yaptık. Kırgınlık hakkımız yok. Bülent Bey’in (Arınç) kırgınlığı olabilir ama benim yok. Bülent Bey bu davanın emektarı bir kardeşimizdir. Kendisinin zaman zaman sıra dışı çıkışları oluyor. Alışığız... Yadırgamadım açıkçası…5.  parti senaryoları yapılır. Bahçeli diyor da, MHP’den bir partide çıkabilir. Biz parçalamaktan yana değil bütünleştirmekten yanayız.
 
TEK BAŞINA İKTİDARA TALİBİZ
·        Türkiye’de güven olursa istikrar olursa, ekonomi büyür ayrılıklar ön planda olmaktan çıkar terörün istismarı yok olur. Halkımız 7 Haziran’da ‘AK Parti olarak siz 13 yılda iyi çalıştınız yollar havalimanları okullar yaptınız. Sosyal destekler tarım destekleri tamam artık biraz üst yapıya yatırım yapın. İnsanların bireysel refahını geliştirmeye daha fazla kaynak ayırın’ dedi. Biz bu mesajı aldık. Yapmamız gerekenleri biliyoruz. 1 Kasım’da tek başına iktidara talibiz. 
 
İZMİR YEREL KALKINMADA GEÇ KALDI
·        İzmir özel bir şehir... İzmir ilklerin şehri…Kurtuluş Savaşı’nda İzmir işgal edildiğinde bütün Anadolu ayağa kalktı. Belkahve’de Büyük Atatürk zaferi İzmir’den duyurdu. İzmir’in sahili var ancak İzmir sahil şeridinden emanet değil. Altyapısıyla ulaşım sorunlarıyla imar sorunlarıyla bunalmış yorulmuş bir İzmir var. Biz istiyoruz ki İzmir’in Kordon’uyla arka tarafları da aynı derece güzelleşsin. İzmir yıllar boyunca marka şehirken Avrupa’ya açılan kapıyken kalkınma oranında 7’inci ihracatta 5’inci duruma geldi. Gelir dağılımında da geride…Suçlu aramıyorum ancak yerel kalkınmada İzmir geç kaldı. İzmir’in yüzde 62’i konutu depreme dayanıksız imarsız ve kullanışsız.
 
YERELLE EL ELE VERMEMİZ GEREK
·        İzmir’in hepimizin hayalini süsleyen Victor Hugo’nun ‘prenses’ diye nitelendirdiği şehir olması için yerelle el ele çalışmaya devam edeceğim. İzmir daha fazlasını hak ediyor. Biz tüneller havalimanları otoyollar yaptık bu kentte. Daha bir çok projemiz var. Liman yapıyoruz ama tek başımıza bizim yapmamız yetmez. Yerelle el ele vermemiz gerek. Aziz Bey (Kocaoğlu) devlet protokolünü iyi biliyor, Cumhurbaşkanını, Başbakanı karşılıyor bu  güzel de yetmiyor. Daha fazlasına ihtiyaç var. ‘İzmir yaşayan şehir yaşanacak şehir’ sloganı var caddelerde… Güzel bir söz. Ama İzmir sahilden ibaret değil, Tepecik’te var Göksu’da var.
 
İZMİRLİLERDEN YETKİ İSTİYORUM
·        İzmirliler bana 2011’de destek verdi vekil yaptı. 2014 yerel seçiminde büyük destek verdiler 1 milyona yakın oy aldım. Şimdi tekrar İzmir’in karşısındayım. İzmirlilerden yetki istiyorum. Verecekleri destek hem İzmir’e hem Türkiye’ye büyük hizmet dönüşü olacaktır. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.