Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bingöl'deki cinsel istismara ilişkin iddianame kabul edildi

Bingöl'deki cinsel istismara ilişkin iddianame kabul edildi

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya cinsel istismarda bulundukları iddia edilen 8 uzman çavuş hakkında düzenlenen iddianame, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın girişimleri sonucu Jandarma...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 16:53
Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya cinsel istismarda bulundukları iddia edilen 8 uzman çavuş hakkında düzenlenen iddianame, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın girişimleri sonucu Jandarma Komutanlığı tarafından, cinsel istismar davasında ismi geçen 8 kişinin TSK ile ilişiği kesilmişti. E.A.'nın avukatı Canan Çakabey, ''Savcılık makamınca iddianame hazırlanıp dava açıldıktan sonra Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne karar verdi.'' dedi.

8 uzman çavuşun görevden alınmasının memnun edici olduğunu söyleyen Çakabey, "Adı geçen sanıkların görevden alınması bizi oldukça memnun etti. Aslında çok önceden olması gereken bir durumdu ama bizim tahminlerimize göre davanın açılması bekleniyordu. Olumlu bir gelişmedir. '' ifadelerini kullandı.

Savcılık makamınca iddianame hazırlanıp dava açıldıktan sonra Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi iddianamenin kabulüne karar verdiğini belirten Çakabey, ''İddianamenin kabul edildikten sonra tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanması talebinde bulunduk ancak talebimiz rededildi. Gerekçe olarak da sanıkların kaçacağına dair somut bir bulgunun olmaması gösterildi. Tutuklama talebimizi ileri ki aşamalarda, delil durumu değiştikçe sürekli belirteceğiz. Bu talebimizi sunarken sanıkların görevden uzaklaştırıldıklarını bilmiyorduk, sonraki talebimizde bunu gerekçe olarak göstereceğiz. Bize göre çok önemli gerekçedir. Kaçma ihtimalleri artık maddi bir olgu ile desteklenmiştir.'' şeklinde konuştu.

Davayı 19 Temmuz tarihinde açtığını ifade eden Çakabey, ilk duruşmanın 3 Eylül 2013 tarihinde Bingöl'de görüleceğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.