Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bir dilek tuttular ve…

Bir dilek tuttular ve…

İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından düzenlenen “Engelleri kaldırmak için bir balon da sen uçur” etkinliği kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan öğrenciler, içinde topluma yönelik mesajlar bulunan balonları gökyüzüne bıraktı.

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 09:50
İZMİR-  İzmir’de Engelliler Haftası kapsamında, engellilerin sorunlarına dikkat çekebilmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda ilginç bir etkinlik düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Bayraklı Ali Osman Konakçı Kız Teknik ve Meslek Lisesi işbirliği ile gökyüzüne içinde toplumsal mesajlar bulunan yüzlerce uçan balon bırakıldı.

4 milyon İzmirlinin 400 bini engelli
“Engelleri kaldırmak için bir balon da sen uçur” adı verilen etkinlikte konuşan İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, “İzmir’de 4 milyon insan yaşıyor. Bunun 400 bini engelli kardeşlerimiz. Aileleriyle birlikte 1 milyon kişilik bir kitleyi oluşturuyorlar. Onlara nasıl bir yaşam şartı hazırlayabiliriz, engellerini aşmalarına nasıl yardımcı olabiliriz, 4 milyon insana bu soruları hatırlatmak için bir aradayız” diye konuştu. Kızıltan, Atatürk’ün koskoca bir Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlere bu konuda da güvendiklerini belirterek, “Lütfen, çevrenizdekilere, arkadaşlarınıza, ailenize bu toplumda engellilerin de olduğunu hatırlatın” dedi. İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Süleyman Er de, engellilerin haklarının korunabilmesi için engelsizlerin onlara sahip çıkması gerektiğini belirtti. Etkinliğe destek veren Ali Osman Konakçı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Melek Balseven ise böyle anlamlı bir girişimin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

“Engelli Marşı”nı söylediler
Törenin sonunda sözlerini Süleyman Er’in yazdığı, bestesini Nazım Aliyev’in yaptığı “Engelli Marşı” olarak da anılan, “Yaşamak güzel engelsiz” isimli şarkı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve öğrenciler tarafından seslendirildi. Aynı anda gökyüzüne içinde mesajlar bulunan balonların bırakılmasıyla etkinlik son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.