Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bişkek'ten Moskova'ya Jirinovski notası

Bişkek'ten Moskova'ya Jirinovski notası

Bişkek yönetimi, Kırgızistan parlamentosunun daha önce oy birliğiyle istenmeyen adam ilan ettiği Rusya aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski için Moskova'ya nota verdi. Kırgızistan Dışişler Bakanlığı, geçtiğimiz...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 18:13
Bişkek yönetimi, Kırgızistan parlamentosunun daha önce oy birliğiyle istenmeyen adam ilan ettiği Rusya aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski için Moskova'ya nota verdi.

Kırgızistan Dışişler Bakanlığı, geçtiğimiz Mayıs ayında Parlamentonun Jirinivski için oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’ya “persona non grata” notası gönderdiklerini duyurdu. Kırgızistan Parlamento Başkanı Asılbek Ceenbekov, daha önce Kırgızistan için küçük düşürücü ifadeler kullanan Jirinovski için istenmeyen adam girişimini resmen başlattıklarını ifade etti. Ceenbekov, bu konuda Rusya’ya gerekli notayı verdiklerini dile getirdi.

“Herkes Jirinovski’nin kim ve nasıl biri olduğunu biliyor. Parlamentomuz O’nun için karar aldı ve gereğini yerine getireceğiz. Jirinovski sözleriyle ‘Kırgızım’ diyen herkesi incitmişti. O’nun söylediği sözler sadece kendi şahsını bağlamaz, aynı zamanda partisini ve milletvekili sıfatıyla Rusya parlamentosunu da bağlar.” ifadesini kullandı.

Jirinovski, daha önce Duma’da yaptığı konuşmada Kırgızistan’ın Rusya’ya olan borcu karşılığında turizm bölgesi Issık Gölü kendilerine vermesi gerektiğini söylemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.