Dolar 34,2714
%0.09
Euro 37,6573
%0.15
Altın 2.910,320
%0.02
Bist-100 9.121,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bitlis Valiliği'nden tanıtım günleri açıklaması

Bitlis Valiliği'nden tanıtım günleri açıklaması

Bitlis Valiliği 04-07 Nisan 2013 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde organize edilen “Bitlis Tanıtım Günleri” etkinliği ile ilgili bazı basın-yayın organlarında çıkan asılsız haberler ve yapılan haksız yorumlarla ilgili...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 15:47
Bitlis Valiliği 04-07 Nisan 2013 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde organize edilen “Bitlis Tanıtım Günleri” etkinliği ile ilgili bazı basın-yayın organlarında çıkan asılsız haberler ve yapılan haksız yorumlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Organizasyonun amacının her şeyden evvel herhangi bir siyasi oluşumu, kişiyi veya kurumu ön plana çıkarmanın olmadığının belirtildiği açıklamada, Bitlis’in doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri, eşsiz lezzetleri, aleme ışık saçan şahsiyetleri ile Bitlis’in bütün değerlerini tanıtmak ve bu vesile ile de bölgemizin turizmine ve ticari gelişimine katkıda bulunmak olduğuna dikkat çekildi.

Buna karşın bazı basın yayın organlarında çıkan haber ve yapılan yorumlarla ilgili açıklama yapılması gereğinin duyulduğunun ifade edildiği açıklamada şunlara yer verildi: “ Belirtilen amaçların hayat bulması için Valiliğimiz önderliğinde bütün kamu kurum-kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile 04 Şubat 2013 tarihinde bir toplantı organize edilmiş ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Bitlis Tanıtım Günleri’nin yol haritası ortaya çıkarılmıştır. Hazırlık aşamasında organizasyonun en iyi şekilde yürütülmesi ve herhangi bir aksaklığa imkan verilmemesi noktasında en ince ayrıntının dahi üzerinde valiliğimizce titizlikle durulmuştur. İlk kez icra edilen böyle bir organizasyonda küçük çaplı bazı aksaklıkların varlığına rağmen 4 gün boyunca süre gelen etkinliklerde yaklaşık 200 bin Başkentli stantlarımızı ziyaret etmiştir. Hal böyle iken bu organizasyon için kamu kaynaklarının israf edildiği, hatta bu organizasyona özel valiliğimiz tarafından özel uçak kaldırıldığı gibi asılsız ve gerçek dışı yorumların yapıldığı büyük bir üzüntü ile gözlenmiştir. Durum böyle olmakla birlikte Bitlis’in tanıtımı için gerektiğinde her türlü nakil aracından valiliğimiz tarafından yararlanılması da doğaldır. Ancak bu organizasyon için yapılan masrafların sponsor firmalar tarafından karşılandığı ve pek çok kamu görevlisi ile iştirakçilerin kendi imkanları ile birer Bitlis sevdalısı olarak bu etkinlikte yerlerini aldığı bilinmelidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.