Dolar 34,2063
%0
Euro 37,8183
%0.12
Altın 2.917,000
%-0.43
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Biz, içeridekilerle moral bulduk”

“Biz, içeridekilerle moral bulduk”

Silivri’de Ergenekon Davası duruşmasını izleyen CHP’li milletvekilleri Moroğlu ve Yüksel:

  • Ege Postası
  • 04.09.2012 - 13:38
 Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel, 61’i tutuklu 256 sanıklı Ergenekon Davası’nın “İrticayla Mücadele Eylem Planı”, birinci “Ümraniye” ve ikinci "Ümraniye" davalarının birleşmesi sonrasında görülen üçüncü duruşmasına katıldı, bazı sanıklarla görüştü.

Milletvekilleri Moroğlu ve Yüksel’in, Ergenekon davasının katıldıktan ve çoğunluğu gazeteci olan sanıklarla görüştükten sonraki yorumu, “Biz onların sağlam duruşlarıyla ve kararlılıklarıyla moral bulduk” şeklindeydi.

CHP PM Üyesi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile birlikte İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Cezaevleri Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen Ergenekon davası duruşmalarının 179’uncusunda “nöbet”teydi.

CHP İzmir Milletvekilleri Moroğlu ve Yüksel, 1164 gündür tutuklu bulunan ve hücrede 440’ıncı gününü geride bırakan Gazeteci ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile bir süre görüşme fırsatı buldu. Balbay ve Haberal’ın tutuklulukları sebebiyle 12 Haziran’dan bu yana, yani 336 gündür milli iradenin tutuklu olduğunu vurgulayan CHP’li Moroğlu, “Bir tarafta Danıştay saldırısı sanığı Alpaslan Arslan, İbrahim Şahin, Osman Yıldırım, bir tarafta Hurşit Tolon, rektör ve yazarlar aynı örgütün elemanıymış gibi mahkeme huzurundaydılar. Bu tablo bile Türkiye’de hukukun ne hale geldiğinin kanıtıydı” dedi.

Balbay ve Tolon’un yanı sıra Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Deniz Yıldırım, Barış Terkoğlu ile de görüştüklerini belirten Moroğlu şöyle devam etti: “Muhalif duruşları nedeniyle yargılanan, halkın sorunlarını kendi yayın organlarında özgürce dile getirdikleri için hedef haline getirilen, televizyon kanalı kurmak istedikleri için tehlike görülen insanlar bu mahkemede yargılanıyor. Onların suçu karşı durmak.Biz onların kararlılığında ve gözlerindeki ışıkta moral bulduk.”

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de, “Bu hukuksuzluk tablosu, Türk halkının vicdanında mahkum olacaktır. Türkiye, yargılama adaletsizliği ve uzun tutukluluk sürelerinin hakim olduğu bu hukuksuzluk düzenini bu halk sayesinde aşacaktır. Tutuklu milletvekilleri sorununun çözümü de, toplum vicdanının beklentisidir. Silivri’de şunu gördük: Bizim moral vermemiz gereken bir ziyarette, onların bize verdiği moral her şeyin üzerindeydi” diye konuştu.

Mahkeme Heyeti, CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın da bulunduğu 61 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.   Mahkeme, işadamı Mehmet Emin Karamehmet, 28 Şubat Soruşturması’nda tanık olarak ifade veren eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in Koruma Müdürü ve eski DSP Milletvekili Recai Birgün’ün tanık olarak dinlenmesini kararlaştırdı. Duruşma 14 Mayıs Pazartesi gününe ertelendi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.