Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bodrum'da 19 Aralık'ta RES mitingi var

Bodrum'da 19 Aralık'ta RES mitingi var

BODRUM'da yapılacak rüzgar enerji santrallerinin (RES) yerine karşı olan çevreciler ile RES'lerin kurulacağı arazilerin sahipleri, basın açıklaması düzenledi. RES'e karşı mücadele başlatan grubun avukatı Remzi Kazmaz, tepkilerini bir kez daha göstermek için 19 Aralık'ta miting yapacaklarını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 17.12.2015 - 16:36
Bodrum'daki iki mahalleye kurulması planlanan RES'lerin yerine karşı olan Bodrum Yarımadası Çevre Platformu, bugün basın açıklaması düzenledi. Ellerinde 'Yalıkavak Geriş, Gümüşlük'te RES'e hayır, Bu dava senin Bodrum' yazılı afiş taşıyan grup adına açıklamayı Remzi Kazmaz yaptı. RES'e değil yerine karşı olduklarını söyleyen Avukat Kazmaz şöyle konuştu:



"Bodrum'da kurulmaya çalışılan proje, buranın ne tarihine, ne mitolojisine, ne sanatına hiçbir şeyine katkı sağlamayan projelerdir. Akyarlar'da, Geriş'te, Gökova'da, Güvercinlik'te yapılmaya çalışılan RES'ler bu topraklar uygun değildir. Biz her zaman söylüyoruz ve RES'e karşı değiliz, kurulduğu yerlere karşıyız. Öncelikle Danıştay 6'ıncı Dairesi'nden aldığımız yürütmeyi durdurma kararı vardı. Bu karara rağmen şirket çalışmaya devam etti. Daha sonra Muğla İdare Mahkemesi'nden alınan 'ÇED gerekli değildir' kararına karşı bir yürütmeyi durdurma kararı aldık ve nihayet şirket buradan gitti. RES'i yapan firmaya diyoruz ki; Siz gerçekten bu vatanı seviyorsanız, Anadolu'da hatta ve hatta Muğla'da çok güzel rüzgar alan yerler var. Yaşam alanlarından uzak, tarihi ve kültürel miraslardan uzak, arkeolojik ve sit alanlarından uzak. Ama özellikle de insanların ve canlıların yaşamış olduğu alanlardan uzak yerlerde RES'leri kurarsınız. Bu ülkeye bir milli menfaat sağlarsınız. Her zaman başından beri söylediğimiz, bu inatla ve ısrarla yapmaya devam edecekseniz, Bodrum artık ayağa kalktı, sivil toplum örgütleri kenetlendi." 

Avukat Kazmaz, 19 Aralık'ta Yalıkavak eski Belediye Meydanı'nda saat 13.00'te yapacakları mitinge vatandaşları davet etti. Mitinge, Derelerin Kardeşliği Platformu ile Kazım Koyuncu'nun kardeşi Niyazi Koyuncu'nun da kente gelip destek vereceği belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.