Dolar 34,1119
%0.28
Euro 38,1023
%0.12
Altın 2.875,200
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bodrum'da elektrik kabusu

Bodrum'da elektrik kabusu

Yazın nüfusu 1.5 milyonu aşan Bodrum'da çöp ve su sorununun yanı sıra bir de elektrik kâbusu yaşanıyor. Uzun süren kesintiler vatandaşı bezdiriyor, yerli-yabancıyı turisti ilçeden kaçırıyor.

  • Ege Postası
  • 03.08.2024 - 17:06

Nüfusu her geçen gün artan, özellikle de yaz aylarında 1.5 milyonu bulan Bodrum'da mevcut trafo ve alt yapı ilçenin elektrik yükünü kaldıramaz hale geldi. Ardı ardına yaşanan ve saatlerce süren elektrik kesintileri mevsimin en sıcak dönemi olan bu günlerde Bodrum halkını ve tatilcileri canından bezdirdi.

Özellikle Gündoğan, Turgutreis, Gümbet, Yalıkavak ve Bodrum Merkez'de yaşanan elektrik kesintileri ilçedekileri canından bezdirmiş durumda. Geceleri hava sıcaklığının artan nem ile en az gündüzleri kadar sıcak olduğu ilçede evlerinde klima açamayan tatilciler durumdan şikayet ediyor.

TURİSTLER AYRILMAYA BAŞLADI

Mevcut yükü kaldıramadığı için trafo sürekli patlaması ya da yanmasının ardından kesilen elektrik saatlerce gelmeyince hem tatilciler hem yerel halk yaşanılan mağduriyete tepki gösteriyor.

Elektrik kesintileri nedeniyle çok sayıda Bodrum sakini, beyaz eşya ve elektronik cihazlarının sürekli bozulmasına isyan ediyor.

Gündoğan'da yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan bir Bodrum sakini, "Dakikada bir kesiliyor, günde 3-4 defa kesiliyor. Yazık günah değil mi bize. Buzdolabı-elektronik eşyalar hepsi bozuluyor" diyerek tepkisini SÖZCÜ'ye anlattı.

ESNAF DA MAĞDUR

Restoran ve gıda işi yapanlar da kesintilerden nasibini alıyor. İlgili kurumların bir an önce önlem almasını isteyen esnaf, çözüm olmazsa bu yükün altından kalkamayacaklarından endişe ediyor.

Saatler süren elektrik kesintileri nedeniyle sürekli bozulan etlerini atmak zorunda kalan esnaf ekonomik açıdan yıprandığını anlattı. 

"ETLERİMİZ BOZULUYOR"

Sözcü'ye konuşan bir kasap "Devamlı kesiliyor, dün sekiz saate kadar hiç gelmedi. Dünya kadar etimiz var, mal var orada. Bütün esnaf rahatsız" dedi. 

Bir döner dükkanı işletmecisi ise "Turizm bölgesinde böyle bir şey olması hiç normal değil yani tam iş yapacağız davlumbaz duruyor, duman çekmiyor" ifadelerini kullandı.

Yiyecekleri bozulan ve müşterilerini bekletmek zorunda kalan bir diğer restoran sahibi de "Evde aynı işyerinde aynı. Evde difrizimiz var her şeyimiz bozuluyor, dolaplarımız bozuluyor. 2-3 gün gelmeyince etler-sebzeler her şey bozuluyor" diyerek bir an önce soruna çözüm istedi.

GAMZE ELÇİ- CEM CENGİARSLAN

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.