Dolar 34,0136
%0.11
Euro 37,7157
%0.12
Altın 2.730,360
%0.07
Bist-100 9.771,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Borisov, hükümeti kurma görevini kabul etmedi

Borisov, hükümeti kurma görevini kabul etmedi

Bulgaristan'da önceki hafta yapılan genel seçimlerde sandıktan birinci çıkan GERB partisi lideri Boyko Borisov, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'le bir araya geldi. Borisov, tek şanslarının milliyetçi Ataka partisi ile koalisyon kurmak olduğunu,...

  • Ege Postası
  • 23.05.2013 - 14:34
Bulgaristan'da önceki hafta yapılan genel seçimlerde sandıktan birinci çıkan GERB partisi lideri Boyko Borisov, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'le bir araya geldi. Borisov, tek şanslarının milliyetçi Ataka partisi ile koalisyon kurmak olduğunu, fakat bunu kendilerinin istemediğini söyledi.

Borisov, "Seçimlerden önce halka koalisyona tabi olmayacağımıza dair söz verdik. Büyükelçilere hakaret eden Ataka partisiyle de yola çıkmak istemiyoruz." dedi.

Boyko Borisov'un görevi kabul etmemesinin ardından Plevneliev, Sosyalist Parti lideri Sergey Stanişev'le bir araya gelecek. Stanişev, hükümeti kurması için eski Maliye Bakanı Plamen Oreşarski'yi destekleyeceklerini belirtmişti. Hak ve Özgürlükler Hareketi Başkanı Lütvi Mestan da Oreşarski teklifine destek vermişti. Salt çoğunluk için 1 oya daha ihtiyacı olan iki partinin destekleyeceği teknokratlar kabinesinin, azınlık hükümeti olarak görev yapması bekleniyor.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.