Dolar 34,2779
%0.11
Euro 37,6585
%0.07
Altın 2.920,790
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden ‘hasta nakil’ hizmeti

Bornova Belediyesi’nden ‘hasta nakil’ hizmeti

Hasta nakil ambulansı, ihtiyacı olanı evinden hastaneye, hastaneden evine taşıyor.Evde yaşlı, gebe, lohusa ve bebek bakım gibi sağlık hizmetleri ile hiçbir ücret almadan ihtiyacı olanın evine kadar giden Bornova Belediyesi, hasta nakil ambulansıyla da önemli bir hizmet veriyor.

  • Ege Postası
  • 03.03.2014 - 11:00
İZMİR- İçerisinde tam donanımlı acil müdahale teçhizatı bulunan araçta hastaya eşlik eden bir acil tıp teknisyeni bir de ilk yardım eğitimi almış şoför bulunuyor. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaş ya da yakını hastaneden randevuyu aldıktan sonra (373 40 15) numaralı telefondan hasta nakil ambulansı için kaydını yaptırıyor. Randevuyu programına alan ekip o saatte hastayı evinden alıp hastaneye ulaştırıyor. Yapılan kontrol ve müdahaleyi takip ettikten sonra hastayı yeniden evine getiriyor. Bornova Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı ile 2013 yılı içerisinde büyük bölümünü yatalak olan 1900 hastanın nakli sağlandı.

Bu tip sosyal hizmetlerin en önemli belediye hizmetlerinden olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, " İhtiyaç duyulan yardımı belediye olarak en üst düzeyde karşılamaya gayret ediyoruz. Vatandaşın kimseye muhtaç olmadan, sorgusuz sualsiz ulaşımını sağlıyoruz. Biz bu tip çalışmaları temel belediye hizmetleri olarak görüyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.