Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi’nden vatandaşa bir kolaylık daha

Bornova Belediyesi’nden vatandaşa bir kolaylık daha

Bornova Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü arasında tapu bilgilerinin online olarak paylaşılmasını sağlayan protokol imzalandı. Online sistem sayesinde Bornova Belediyesi’ne gelen vatandaşlar çeşitli işlemler yapılırken tapu bilgileri gerektiğinde, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne gitmek zorunda kalmayacak, işlemler uzamayacak, vakit kaybı olmayacak.

  • Ege Postası
  • 17.03.2014 - 10:52
İZMİR-Bornova Belediyesi, Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü ile anlaşma  yaparak vatandaşların işlerini kolaylaştıracak önemli bir adım attı. İki kurum arasında imzalanan protokole göre, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’nde (TAKBİS) kayıtlı olan bilgiler, elektronik ortamda on-line olarak paylaşılacak. Bornova Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasındaki bilgi paylaşımı, hizmetlerin sağlıklı, hızlı ve verimli olarak sunulmasını sağlayacak. Bornova içinde yeralan tüm ada ve parsellerle ilgili tapu bilgileri online olarak elde edilebilecek.
 
Daha önce mali hizmetler, plan proje ve imar gibi müdürlüklerde işleri olan vatandaşlar, tapu ile ilgili bazı bilgiler gerektiğinde Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne gitmek zorunda kalıyordu. Bazı durumlarda da belediye ile tapu arasında yazışma yapılması gerekiyor, bu da zaman kaybına neden oluyordu. İmzalanan protokolle devreye giren sistem sayesinde bütün tapu bilgileri on-line olarak görülebilecek. Vatandaşın işleri kolaylaşacak.
 
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 5 yıl boyunca vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için çalıştıklarını söyleyerek, “Bu anlaşma sayesinde belediyemize gelip işini çabucak halletmek isteyen vatandaşlarımızın isteği yerine gelecek. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.