Dolar 34,2779
%0.11
Euro 37,6585
%0.07
Altın 2.920,790
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da girişimcilere KOSGEB desteği

Bornova'da girişimcilere KOSGEB desteği

Bornova Belediyesi’nin kendi işinin patronu olmak isteyenler için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile birlikte düzenlediği “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”nda sertifika heyecanı yaşandı. Eğitimi başarıyla bitiren 55 kursiyere sertifikalarını veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Asıl iş bundan sonra başlıyor’’ dedi

  • Ege Postası
  • 18.06.2013 - 09:58
İZMİR - KOSGEB ve Bornova Belediyesi işbirliğinde girişimci olmak isteyen ancak, bilgi ve sermaye yetersizliği yaşayan vatandaşlara destek vermek amacıyla 5. kez gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı bitiren 55 kursiyer sertifikalarını Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle aldı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikalarını KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ile birlikte veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Bu sertifikayı almak tabi ki önemli ancak esas iş bundan sonra başlıyor. Eğitimde öğrendiklerinizi iş yaşamınıza uygulamanız gerekiyor. İdeallerinizi ve hayallerinizi gerçekleştirmek adına önemli bir sürecin başındasınız. Hepinize başarılar diliyorum. İş yerlerinizi açarken haber verirseniz, şimdi olduğu gibi o zamanda sizlerin yanında olmak bana büyük mutluluk ve gurur verir’’ diye konuştu.

KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ise İzmir’deki işsizlik sorununa dikkat çekerek, ‘‘İşinizi kurup istihdam yaratarak bu sorunun çözümüne de katkı koyacağınıza inanıyorum. Yolunuz açık olsun’’ dedi.

360 kişi oldu
Ekonomik kalkınma ve işsizliğin azaltılmasında önemli bir faktör olarak gösterilen girişimciliğin desteklenmesi amacıyla verilen kurs 70 saat sürdü. ‘Yeni Girişimci Desteği’ kapsamında başlatılan eğitim programına katılarak iş planlarını oluşturan kursiyerler, KOSGEB’in 30 bin TL hibe, 70 bin TL de iki yılı geri ödemesiz, faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek. Bornova’da ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’ sertifikası alan kursiyer sayısı toplam 360 oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.