Dolar 34,2707
%0.08
Euro 37,6033
%-0.09
Altın 2.883,600
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da horoz dövüşü baskını: 34 gözaltı

Bornova'da horoz dövüşü baskını: 34 gözaltı

İZMİR’in Bornova İlçesi’nde, horoz dövüşü yapıldığı belirlenen ruhsatsız bir kahveye yapılan baskında 34 kişi yakalandı. Dövüştürülen 2 horoza el konulurken, yakalanan kişiler hakkında işlem yapıldı. Aynı gün içerisinde Selçuk ilçesinde de horoz dövüştürülen bir bağ evine de baskın düzenlendi

  • Ege Postası
  • 07.05.2013 - 11:10
İZMİR - Çamdibi semti 5412 Sokak üzerindeki ruhsatsız bir kahvede horoz dövüşü yapıldığı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. İşyerine yapılan baskında 9 horoz, çiftleştirme için bulundurulduğu belirlenen 1 tavuğa el konuldu, 3'ü organizatör, 34 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete getirildi. Dövüştürülen 2 yaralı horoz, Orman ve Su İşleri 4’üncü Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Dövüş yaptırılmadığı anlaşılan diğer horozlar ise sahiplerine geri verildi.
Dövüşleri organize ettiği belirlenen 40 yaşındaki Ö.M., 55 yaşındaki O.M. ve 56 yaşındaki C.M. hakkında 'yer ve mekan temin etmek' ile '5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet' suçundan işlem yapıldı. Kabahatler Kanunu’na muhalefetten her birine 180 lira para cezası kesilen diğer 34 kişi, serbest bırakıldı.

SELÇUK'TA DA BASKIN DÜZENLENDİ
İZMİR’in Selçuk İlçesi’nde, horoz dövüşü yapılan bir bağ evine polis tarafından baskın yapıldı. Gizli kamera kullanılarak yapılan baskında, horoz dövüşü için ringler kurulduğu, iki tribünde oluşturulduğu belirlendi.

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli illerden ilçeye gelen kişilerin, bir bağ evinde yüksek bahisli horoz dövüştürdğü bilgisini edindi. Horoz dövüşü yaptıran kişi kılığında bağ evine giden polislerden biri, içeride olanları gizli kamerayla tespit etti, dışarıda önlem alan arkadaşlarına haber verince baskın için düğmeye basıldı. Ü.B.’ye ait bağ evine yapılan baskında, bağ evinin sahibi Ü.B. (42) ile birlikte 16 kişi gözaltına alındı. Ayrıca içeride, horoz dövüşü için ringler kurulduğu, iki tribünde oluşturulduğu saptandı. Çoğu yaralı 24 horoz, zabıta ekiplerine teslim edilirken, bağ evi sahibi Ü.B. hakkında, 'kumar oynatmak için yer temin etmek' suçundan, diğerlerine de 'kumar oynamak' suçundan işlem yapıldı. Şüpheliler serbest bırakılırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.