Dolar 34,1769
%0.04
Euro 38,1642
%0
Altın 2.916,950
%-0.11
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da 'kardeş' gerginliği!

Bornova'da 'kardeş' gerginliği!

Bornova Belediyesi’nden kardeş belediye Susuz Belediyesi’ne yol ve tretuvar düzenlemeleri için yarısı 2013 diğer yarısı 2014 yılında karşılanmak üzere inşa maliyetinin yüzde 25 tutarı olan 100 bin TL para aktarılması talebi meclis toplantısında CHP’liler ile AK Partililer arasında tartışmaya neden oldu.

  • Ege Postası
  • 04.12.2013 - 22:06
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Bornova Belediyesi Aralık ayı birinci olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır başkanlığında yapıldı. Bornova Belediyesi’yle kardeş belediye olan Kars’ın Susuz Belediyesi’ne 100 bin TL aktarılmasına yönelik başkanlık önergesi CHP’lilerle AK Partililer arasında tartışma çıkardı.

YARISI 2013’TE
Kardeş belediye olan Susuz Belediyesi’ne yol ve tretuvar düzenlemeleri için yarısı 2013 diğer yarısı 2014 yılında karşılanmak üzere inşa maliyetinin yüzde 25 tutarı olan 100 bin TL para aktarılması talebi meclis toplantısında tartışmaya neden oldu.

SINDIR: DESTEK VERMELİYİZ
Başkanlık tarafından meclise getirilen önerge hakkında Belediye Başkanı Sındır, “ İnceledik. İlçe belediyeleri nakdi uygulamalar yapabiliyorlar. Burada sıkıntı yok. Bornova’nın her bir kuruşu önemli.Ancak alacağımız karar kardeş belediyeye bir destektir. Önemli olan ayni ya da nakdi olup olmaması değil. Destek önemli…Herkesin heyecanla beklediği desteği vermeliyiz” dedi.

BÖLÜK: KENDİ CEBİMİZDEN VERELİM

AK Parti Grup Sözcüsü Salih Bölük, önergeye karşı çıkarak, “ Bu para Bornovalının.Biz ret oyu vereceğiz. Kendi cebimizden verelim. Biner lira toplayabiliriz.Nakdi yardıma karşıyız” dedi.

YİĞİT’İN SÖZLERİ MECLİSİ GERDİ!

Yapılan oylama sonrası CHP ve MHP desteğe onay verirken, AK Parti grubu ret verdi.AK Parti’nin ret vermesi üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Kudret Yiğit, hükümetin Somali’ye yaptığı desteği hatırlattı, “Kars’takilerde insan. Bunu unutmayın” dedi.Yiğit’in sözleri AK Parti meclis sıralarında tepkilerin yükselmesine neden oldu. Bazı meclis üyeleri toplantıyı terk ederken, meclis üyeleri oturdukları yerden “Genel siyaset yapıyorsunuz.Konuşamazsın böyle kardeşim.Bizim kararımız seni ilgilendirmez” derken, grup sözcüsü Bölük de“ Arkadaş konuyu saptırıyor. Biz diyoruz ki her yere yardım yapılsın ama nakdi değil ayni yardım yapılsın. Nasıl olacağını siz iyi bilirsiniz. Nakdiye karşıyız. 100 bin liralık ayni yardım yapın tamam diyelim” ifadelerini kullandı.

AK Parti’den gelen tepkilere CHP’li meclis üyeleri de oturdukları yerden tepki gösterince, Belediye Başkanı Sındır gerilen ortamı yumuşatmaya çalıştı. Sındır, “ Nakdi de ayni de Bornova’nın parası.Ayni olsa onay veririz demeniz biraz siyasi oldu” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.