Bornova'da ‘ortak aklın’ koordinatörlüğü kuruldu: STK’lar belediye çatısı altında
Bornova Belediyesi ‘ortak akıl’ ilkesini bir adım daha ileri götürürek Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü kurdu. Koordinatörlüğün tanıtım toplantısı, Balkan-Rumeli göçmen dernekleri temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Başkan Olgun Atila, amaçlarının ilçedeki sivil toplum örgütlerinin güçlenmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Toplantıda ilk ortak proje olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı’nın Balkanlardaki 10 kardeş kentin katılımıyla kutlaması için işbirliği kararı alındı. Bornova'da ‘ortak aklın’ koordinatörlüğü kuruldu
- Ege Postası
- 17.02.2016 - 11:32
Bornova Belediyesi bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü kuruldu. Koordinatör olarak İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nde 10 yıldan beri görev yapan dernekler uzmanı Şef Şahin Doğan görevlendirildi. Koordinatörlüğün tanıtımı Şahin Tepesi Kafeterya’da düzenlenen toplantıda yapıldı. Koordinatör Şahin Doğan, Bornova’daki dernekler ile ilgili istatistiki bilgileri paylaşarak koordinatörlüğün misyon, vizyon ve görevlerini anlattı.
Birlikte hareket edelim
İlçede faaliyet gösteren Balkan-Rumeli göçmen dernekleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, amaçlarının ilçedeki bir sivil toplum örgütlerinin güçlenmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. “Hizmet yolunda olmazsa olmazımız ortak akıl” diyen Atila, “İlçemizde faaliyet gösteren derneklere eğitim ve rehberlik hizmeti vermek, hizmetlerinin geliştirilmesi yönünde çalışmalarına yardımcı olmak ve belediyemizin derneklerle ilgili koordinasyonunu sağlamak için STK Koordinatörlüğü kurduk. Bundan sonra ilişkiler ve işbirliğimizin daha da gelişeceğine inanıyorum.” dedi.
İlk ortak proje: 23 Nisan
Başkan Atila’nın dernek temsilcilerinin istek, öneri ve taleplerini dinleyip tek tek cevap verdiği toplantıda, bu yıl ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Balkanlardaki 10 kardeş kentin katılımıyla gerçekleştirmek için bir taslak hazırlanması kararlaştırıldı. Bu organizasyonda Balkan – Rumeli Dernekleri ile birlikte hareket etmek istediklerini belirten Atila, “Her kentten 20’si öğrenci olmak üzere toplam 35 kişiyi çağıracağız. Özellikle çocukların sizlerin de katkılarıyla evlerimizde ağırlanması istiyoruz. Bu organizasyon sanayide ve eğitimde bir marka olan Bornova’nın Kültür ve Turizm kenti olmasına büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Başkan Atila’ya teşekkür
Dernek temsilcileri adına konuşan Ege Balkan-Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, Başkan Atila’nın sadece İzmir’e değil Türkiye’ye örnek olacak işlere imza attığını ifade ederek, “Bu hizmetlerin devam etmesi yolunda genç Başkanımızın yanındayız” dedi. Pehlivanoğlu, Balkan-Rumeli dernekleri olarak yeni kurulan koordinatörlüğü memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Bornova Belediyesi’nin desteğiyle bundan sonra daha etkin ve güçlü olacaklarını vurguladı.
Toplantıya katılan dernekler
Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği
Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şubesi
İzmir Avrasya Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Makedonyalı Göçmenleri Birleştirme Dayanışma ve Kültür Derneği
İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şubesi
Ege Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği
İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği
Ege Balkan Türkleri Federasyonu
Güreler Rumeli Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneği
Makedonya Debre Kültür Yardımlaşma Derneği
Makedonya Stratejik Araştırmalar Derneği
İzmirli Evladı Fatihanlar Derneği
Makedonya Köprülü Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği
Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi
Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği
Yorum Yazın