Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'da satış çıkmazı!

Bornova'da satış çıkmazı!

Bornova Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda kiralama ihalesine çıktığı ancak talipli bulunamayan Kemalpaşa Caddesi üzerindeki benzin istasyonu için satış hazırlıklarına başlaması ilçede tartışmaya yol açtı. AK Parti satışa karşı çıkarken, CHP'de çatlak yarattı. Başkan net konuştu, kamu yararı vurgusu yaptı

  • Ege Postası
  • 09.11.2016 - 11:19

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıllarda Konak'ta yaşanan benzinlik tartışması bu sefer de Bornova'da patlak verdi. Belediyenin Kemalpaşa Caddesi üzerinde mülkiyeti kendisine ait benzinlik için gündeme gelen satış kararı ilçede tansiyonun yükselmesine yol açtı. Önümüzdeki ay içerisinde belediye meclisinde kesinleşecek satış işlemi öncesinde çeşitli tartışmalar da beraberinde geldi.

KİRACI ÇIKMADI, SATIŞI GÜNDEME GELDİ

İzmir’in en işlek güzergahlarından Kemalpaşa Caddesi’nde mülkiyeti Bornova Belediyesi'ne ait, toplam büyüklüğü 4 bin 230 metrekareye ulaşan akaryakıt istasyonu ve idare binasının satışı geçtiğimiz günlerde meclis gündemine taşındı. İlçe belediyesi, önceki yıllarda belediye şirketi tarafından işletilmesi planlanan, son olarak 5 yıllığı 5 milyon 500 bin liralık nakit bedel üzerinden 21 Eylül'de kiralama ihalesine çıkılan tesis arazisi için düğmeye bastı. Talipli çıkmayan ve atıl durumda bulunan BMC Fabrikası karşısındaki tesis için belediye meclisinde çalışma başlatılırken, komisyonların yaptığı değerlendirmenin ardından karar önümüzdeki ay meclis onayına sunulacak.

 CHP'DE KRİZ YARATTI

Alınan bilgiye göre, imar planında akaryakıt istasyonu kullanım kararı bulunan ve ruhsatlı tesis arazisinin satışını karşı çıkan muhalif AK Parti grubu uygun fiyattan kiraya verilmesini isterken, gelişmeler CHP grubunda ise krize yol açtı.

MECLİS NE KARAR VERECEK'

Belediye mülkiyetindeki taşınmazın satılmasına karşı çıkan CHP'li meclis üyelerinin tesisin belediye şirketi İZBAŞ tarafından işletilmesi ya da uygun fiyatla yeniden kiralama ihalesi yapılması yönünde görüş kullandığı öğrenildi. Komisyonda ilk etapta karşıt görüş çıkmasına karşın satış kararı alınıp alınmayacağı merakla beklenirken, meclis üyelerinin vereceği grup kararı sonrası konunun kesinlik kazanması bekleniyor. Son gelişmeler önceki aylarda yine belediye mülkiyetindeki 10'u aşkın konut ve çeşitli taşınmazların satışından son anda vazgeçilmesiyle ilgili süreci akıllara getirdi. Diğer yandan, belediye yönetimi 2017 için 19 milyon lira satış geliri elde etmeyi planlarken, tesisin satışından vazgeçildiği takdirde ise bu sefer de belediye bütçesinin açık vermesi gündeme gelecek.

BAŞKAN ATİLA NET KONUŞTU: KAMU YARARI NEYSE ONA GÖRE KARAR VERECEĞİZ

Gelişmelerle ilgili açıklamada bulunan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, satış için henüz bir karar olmadığına değindi ve kamu yararı vurgusunda bulundu. Bir metrekare bile yer satmaya karşı olduğunun altını çizen Başkan Atilla tesis arazisinin satışının göreve geldiğinde de gündemde olduğunu hatırlattı ve "Göreve ilk geldiğimde buranın satışı gündemdeydi. Ancak daha sonra bundan vazgeçtik. Belediyenin borçları olmasına karşın, benim şartım vardı, burayı sattırmayan da yine bendim. Tesisin özel bir durumu var. Yaklaşık 10 yıldır atıl durumda. Kiraya çıkıldı, kiracı bulunamadı. Belediye şirketi işletsin dedik, olmadı. Atıl vaziyette ve boş duruyor. Biz tasarruftan yanayız. Belediyeyi mali açıdan oldukça iyi bir duruma getirdik. Kamu yararı neyse ona göre hareket edeceğiz. Onca yatırım yapıyoruz. İlçemize stat, spor salonu kazandırdık. Çocuk dünyası yapıyoruz. Belediye hizmet binası projemiz devam ediyor. Yaptıklarımız ortada... Benzinlik satıldığı takdirde buradan elde edilecek gelir yatırımlarda kullanılacak. Olmazsa olmazım budur. Biz başkaları gibi mal satmanın peşinde değiliz. Değerlendirip en iyi kararı hep birlikte vereceğiz. Eğer bir satış kararı alırsak bu ortak irade ile olacak ve oybirliğiyle buna karar vereceğiz. Bugüne kadar aldığımız tüm kararlar oybirliği ile alınmıştır aksi, takdirde zaten bunu kabul etmezdik" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.