Dolar 34,2480
%0.02
Euro 37,6600
%0.08
Altın 2.914,450
%-0.24
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova dev organizasyona ev sahipliği yapacak

Bornova dev organizasyona ev sahipliği yapacak

Avrupa Enerji Kentleri Ağı Genel Direktörü Jean-Pierre Vallar, Bornova'da gerçekleştirilecek Energie Cities Olağan Genel Kurulu ve Yıllık Toplantıları öncesi, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'yı ziyaret etti. Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen bu toplantının, ilk defa Türkiye'de ve Bornova'da düzenlenecek olmasının stratejik olarak önem taşıdığını belirten Vallar, Bornova’yı Avrupa Birliği ile Asya arasında bir köprü olarak gördüklerini söyledi. Dev organizasyona ev sahipliği yapılacak

  • Ege Postası
  • 28.12.2015 - 11:18
 
1-2-3 Haziran 2016 tarihlerinde Bornova'da gerçekleştirilecek olan Avrupa Enerji Kentleri Ağı Olağan Genel Kurulu ve Yıllık Toplantıları’nın hazırlıkları için Bornova'ya gelen Avrupa Enerji Kentleri Ağı Genel Direktörü Jean-Pierre Vallar, Başkan Olgun Atila'yı makamında ziyaret etti.
 
Bornova Energie Cities için çok önemli
 
Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen bu toplantının, ilk defa Türkiye'de ve Bornova'da düzenlenecek olmasının stratejik olarak önem taşıdığını belirten Vallar, Bornova’yı Avrupa Birliği ile Asya arasında bir köprü olarak gördüklerini ve Enerji Kentleri Ağı'nda Türkiye'den daha çok belediye görmeyi arzu ettiklerini söyledi. Vallar, Başkan Atila ve ekibini Avrupa Enerji Kentleri Ağı’nın Şubat 2016’da Almanya’nın Heidelberg kentinde gerçekleştirilecek ilk yönetim kurulu toplantısına davet etti.
 
Bizim için büyük onur
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, önümüzdeki altı aylık süreçte tüm kentte enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturmaları gerektiğini ifade ederek, “Böylesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak olmamız bizler için büyük mutluluk ve onur. Bu organizasyonun en iyi şekilde geçmesi için üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, Büyükşehir Belediyemiz ve diğer ilçe belediyelerimizle birlikte çalışacağız” diye konuştu. Başkan Atila, Avrupa Enerji Kentleri Ağı Yönetim Kurulu Başkanı Eckart Würzner’in belediye başkanı olduğu Heidelberg kentindeki yönetim kurulu toplantısına mutlaka katılacaklarını söyledi.
 
Hazırlıklar şimdiden başladı
 
Ziyareti kapsamında genel kurulun yapılacağı Yaşar Üniversitesi’ni gezen Avrupa Enerji Kentleri Ağı Genel Direktörü Jean-Pierre Vallar, Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nunda düzenlenen Yerel Paydaş Toplantısı’na da katıldı. Öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda üniversitelerin bu sürece nasıl destek verebilecekleri konuşuldu.
 
Bu arada Bornova Belediyesi’nin ilgili müdürlükleri ve Bornova Kent Konseyi üyelerinin yer aldığı süreç ekibi de bu önemli organizasyonun en iyi şekilde geçmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.