Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova'ya Basın Özgürlüğü parkı

Bornova'ya Basın Özgürlüğü parkı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Attila, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 12.10.2016 - 13:25

İGC Başkanı Misket Dikmen ziyarette, Bornova Mustafa Kemal Caddesi üzerinde Peterson Köşkü ve yapılmakta olan Bornova Kültür Merkezi'nin hemen yanındaki 554 sokakta yer alan parka, “Basın Özgürlüğüö adının verilmesini önerdi. Parkta, Bornova'da yaşamış basın emekçilerinin adlarının da olduğu plaketlerin de yerleştirilebileceğini kaydeden Dikmen, “Yerel yönetimlerle işbirliği halinde kentin önemli noktalarında İzmir'e ve Türkiye'ye önemli katkıları olan gazeteci büyüklerimizin adlarının verilmesi için çalışıyoruz. Bornova'daki bu parkın basın emekçilerini anmak ve ülkede basın özgürlüğünün tartışıldığı dönemde yurttaşları bu alanda düşünmeye sevk etmek amacıyla ismini Basın Özgürlüğü olarak belirlemenin anlamlı olacağını düşünüyorum. Hem de ilçede yaşamış, yitirdiğimiz gazetecilerin adlarını parkın içinde oluşturulacak bir köşede sergileyerek adlarını da ölümsüzleştirmiş oluruz" dedi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, Dikmen'in fikrini olumlu karşıladı. Parka, “Basın Özgürlüğüö adının verilebileceğini ve belediyenin kasım meclis toplantılarında bu öneriyi meclis üyelerinin onayına sunacağını kaydetti. Başkan Olgun Atila şöyle konuştu:

“Bu parkın resmi olarak henüz bir adı yok. Bu konuyu meclisimizin gündemine getirerek 'Basın Özgürlüğü Parkı' olarak değiştirmek isteriz. Meclis üyelerimiz de onay verirse bu çalışmaya hemen başlarız. Eğer kasım ve aralık meclislerimizde bu karar çıkarsa, zaten yenileme çalışmasına aldığımız parkın yeni adıyla açılışını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne yetiştiririz. Hem ilçemize, kentimize ve ülkemize önemli hizmetler sunan gazetecilerin adlarını yaşatırız hem de basın özgürlüğününe vurgu yapmış oluruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.