Dolar 34,1843
%-0.06
Euro 37,8762
%0.27
Altın 2.927,670
%-0.06
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da ‘Muharrem Ayı’ dayanışması

Bornova’da ‘Muharrem Ayı’ dayanışması

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Aşure Etkinliği’ Naldöken Kültür Merkezi ve Cem Evi'nde gerçekleştirildi. Aleviler vatandaşlar, Muharrem Ayı’nın sonunda gerçekleştirilen buluşmada bir araya geldi. Acılara ve tutulan yasa Bornova Belediye Başkanı Prof. Kamil Okyay Sındır da ortak oldu

  • Ege Postası
  • 22.11.2013 - 13:03

İZMİR - Bornova’da yaşayan Alevi vatandaşların, Muharrem Ayı’nda Kerbela Şehitlerini andıkları ve Ehl-i Beyt’e bağlılıklarını ifade ettikleri 12 günlük ‘yas-ı matemin’ sonunda Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Aşure’ etkinliğinde bir araya geldi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da Naldöken Kültür Merkezi ve Cem Evi'ndeki buluşmada vatandaşların yanında oldu. Önce tavuklu pilav ve ayran ikram edilen etkinlikte, İsmail Dede tarafından dualar okundu. Başkan Sındır, kazanı karıştırdı ve aşure dağıttı.

Kerbela’da yaşanan acıları anladığını ve bu yası paylaştığını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof Dr. Kamil Okyay Sındır, zalimin zulmünün hiç bitmediğini belirterek, ‘‘Görünen o ki bundan sonra da bitmeyecek. Bu zulme karşı duruşumuz, mücadelemiz güçlenerek sürmek zorunda. Hz. Hüseyin ve birlikte şehit olan tüm canlar bu uğurda, sevgiye, dostluğa, barışa, birlikte insanca yaşama sahip çıktılar. Bizler de insanca yaşam için bu uğurda her fırsatta hak arayışımızı sürdürmek zorundayız. Burada bulunan herkese çok teşekkür ederim. Hep birlikte olduk. Dostluğumuzu, gücümüzü paylaştık" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.