Dolar 34,6912
%0.26
Euro 36,6508
%0.1
Altın 2.970,740
%1.23
Bist-100 9.623,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da budaması yapılan dallar geri dönüşümle kazanılıyor

Bornova’da budaması yapılan dallar geri dönüşümle kazanılıyor

Bornova Belediyesi, gençleştirmek ve bakımını yapmak için budadığı ağaçların dallarını Tork makinasıyla doğal gübreye dönüştürüyor. Bu yöntemle geri dönüşüme kazandırılan dallar ağaçlık alanlarda ve fidanlıklardaki bitki üretim yataklarında kullanılıyor. Bu arada makineye giremeyecek boyutlarda olanlar ayrılarak yakacağa dönüştürülüyor. Bu yakacaklar ise Bornova’daki ihtiyaç sahiplerine Dost Market aracılığıyla ulaşıyor.

  • Ege Postası
  • 11.12.2015 - 11:41
Bornova Belediyesi ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı kılmak için ilçe genelinde yaptığı ağaç budama işlemlerini yeniden değerlendirme ile gerçekleştiriyor. Ekipler, yol kenarlarında, yeşil alanlarda, park ve bahçelerde bulunan kurumuş veya tehlike arz eden ağaçları budayarak, çıkan dal ve yaprakları tork makinasıyla organik gübreye dönüştürüyor. Öğütülemeyen kısımlar ise yakacağa dönüştürülerek Dost Market vasıtası ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.
 
Dallar ve yapraklar gübreye dönüşüyor
Ekipler tarafından budama işlemi yapılan ağaçlardan çıkan dallar makineyle öğütülüyor. Yongalanmış ürünler toprak yüzeyine serilerek ya da bir çukur içine gömülerek 1-1,5  sene kadar bekletilerek çürümesi sağlanıyor.  Bu yöntemle elde edilen doğal gübre bitkilerin köklerine uygulanarak sağlıklı büyümelerini sağlarken  yapraklarını  çoğaltarak görsel açıdan güzellik veriyor.
 
İhtiyaç sahiplerine yakacak sağlanıyor
Geri dönüşüme kazandırılan budanmış dallardan makineye giremeyecek boyutta olanlar kırılarak yakacak odun haline getiriliyor. Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için kurduğu Dost Market aracılığıyla da belirlenen vatandaşlara ulaştırılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin planlı bir şekilde ağaç budama işlerini yaptıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı  Olgun Atila, “Budama işleminde kesilen dalları geri dönüşüme kazandırmaktayız. Bu yöntemle elde ettiğimiz gübreyi fidanlığımızdaki bitkilerde, yeşil alanlarımızda, park ve bahçelerimizde kullanıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.