Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da kadınlara iş garantili kurs

Bornova’da kadınlara iş garantili kurs

Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan işsizliğe çözüm bulmak amacıyla istihdama yönelik projeler üreten Bornova Belediyesi’nin Ege Üniversitesi ve MTK Tekstilciler Sitesi ile birlikte açtığı İş Garantili Meslek Edindirme Kursu devam ediyor. 4 yıl sürecek proje kapsamında tekstil makineleri eğitimini alan kadınlar işe yerleştiriliyor

  • Ege Postası
  • 04.06.2015 - 11:25
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve MTK Tekstilciler Sitesi işbirliğinde hayata geçirilen İş Garantili Meslek Edindirme Kursu’nda eğitim alan kadınları ziyaret etti.

Çocuklarınızın geleceği için

Makineleri başındaki kursiyerlerle sohbet eden Başkan Atila, ülkenin en önemli sorunlarından olan işsizliğe çözüm bulmak amacıyla yaptıkları çalışmaları anlattı. Pek çok kurum, kuruluş ve işverenle işbirliği yaparak 1 yıl içerisinde yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağladıklarına dikkat çeken Atila, “Sizlerin de iş sahibi olup ev ekonomilerinize katkıda bulunmanız geleceğimiz olan çocuklarınızın daha iyi yetişmesi açısından çok önemli. Yakınınızdaki, mahallenizdeki komşularınıza bu çalışmaları anlatın. Onların da bu imkanlardan yararlanmasını sağlayın” diye konuştu.

Aralarında gençlerin de yer aldığı çoğu ev kadını olan kursiyerler, kendilerine bu imkanı sunan Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve MTK Tekstilciler Sitesi yötenimine teşekkür etti.
 
4 yıllık proje
 
İlki Şubat ayında başlayan ve 2.5 ay süren kurslara 40 kadın katılmış, aldıkları eğitim sonrası MTK Tekstilciler Sitesi’nde işbaşı yapmıştı. Şu an eğitimleri devam eden kursiyerler için de aynı süreç işleyecek. Kurs süresince sigortaları yapılan ve günlük masrafları karşılanan kadınlar stajlarının ardından işe yerleştirilecek. 2015 yılı başında başlayan proje 4 yıl sürecek.

Piknikte de buluştular

Kursiyer kadınlar eğitimin son haftasında Bornova Belediyesi’nin Homores Vadisi’nde düzenlediği piknikte biraraya geldi.  İş hayatına atılmaya hazırlanan kadınlar, çocuklarıyla birlikte katıldıkları organizasyonda keyifli bir gün geçirdi. Pikniğe Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Ataş Uslu da katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.