Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’dan kadınlara özel hizmet

Bornova’dan kadınlara özel hizmet

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği’nin ‘Üretkenlik’ ödülü verdiği Bornova Belediyesi’nin ‘Evde Gebe ve Lohusa Bakımı’ hizmetleri kapsamında yaklaşık 1000 kişi sürekli izleniyor.

  • Ege Postası
  • 07.10.2012 - 12:17
İZMİR- 7 ebe ve yardımcı elemanlarla verilen hizmet kapsamında gebe ve lohusaların her türlü ihtiyaçları evlerinde karşılanıyor. Bornova Belediyesi ev ziyaretleri yaparak Bornovalı kadınların ayağına kadar götürdüğü hizmetlerini, bilinçlendirme amacıyla yaptığı eğitim toplantılarıyla da destekliyor
Bornova Belediyesi’nin kapsamını genişlettiği ‘Evde Gebe ve Lohusa Bakımı’ hizmetlerinden her ay yaklaşık 500 kadın yararlanıyor. Gebe ve lohusa döneminde olan kadınlar, durumlarına göre belirlenen zaman aralıklarında evlerinde ziyaret ediliyor. Görevli 7 ebe gebelerin sağlıklı bir şekilde doğuma hazırlanması için gerekli desteği veriyor. Doğumdan sonra da lohusalık sürecinde destekler verilmeye devam ediyor. Bu hizmet kapsamında, gebelerin genel muayeneleri yapılıyor. Açlık kan şekeri, kolesterol, trigliserit ölçümleri gerçekleştiriliyor. Gebeliğin gelişimi ve kilo durumu izleniyor. Anne karnındaki çocuğun kalp sesleri özel cihazlarla dinleniyor. Gebelere psikolojik destek verilip doğuma hazırlanıyor.
Lohusalık sürecinin de sağlıklı geçmesi için gerekli çalışmalar sürdürülüyor.

Bebek emzirme eğitimi veriliyor. Bebeğin gelişimi de izleniyor. Bebeğin boy, kilo, baş çevresi ve karın çevresi takibi yapılıyor. Anne sütü ile besleme teşvik ediliyor. Bebeğin psikomotor gelişimi izleniyor. Aşıların kontrolü yapılıyor. Bornova Belediyesi ekipleri bugüne kadar 1341 gebeye, 906 lohusaya, 1322 bebeğe gerekli bakım ve sağlık hizmetini sundu.
Bornova Belediyesi’nin belirli aralıklarla düzenlediği Gebe Eğitim Akademisi’ne katılan anne adayları kapsamlı bilgilere sahip oluyorlar. Ege Üniversitesi işbirliğiyle, “Doğum öncesi eğitimlerin anne bebek bağlanmasına etkisi” konulu tez çalışması çerçevesinde başlatılan eğitimler Bornova Belediyesi tarafından sürekli hale getirildi.
Eğitime katılıp, bebek gelişiminden lohusalık psikolojisine kadar pek çok konuda eğitim alan gebeler sertifika almanın da mutluluğunu yaşıyor. Akademi’de annelere beslenme, anne babalık rolleri, gebeliğin oluşumu, bebeğin anne karnındaki gelişimi, gebelik ve lohusalık psikolojisi, gebelikte yaşanan fizyolojik değişiklikler gibi konularda eğitim veriliyor.

Evde Gebe ve Lohusa Bakımı hizmetlerinin vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Sosyal belediyeciliği her alanda uygulama gayretindeyiz. Gebe ve lohusalara verdiğimiz hizmet de bu anlayışımızın bir parçası. Sağlıklı bireylerin yetişmesine katkıda bulunuyoruz. Bunu yaparken de Türkiye’ye örnek olmak bize gurur veriyor” dedi.

Fotoğraf Altı:
01: Bornova Belediyesi Evde Gebe ve Lohusa Bakım Hizmetleri Türkiye’ye örnek oluyor.
Bornova Belediyesi Basın Bürosu iletişim numaraları:
Telefon: (0232) 3887843 – (0232) 3421515
Fax : (0232) 3887855
E-mail : [email protected]
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.