Dolar 34,2521
%0.32
Euro 37,8193
%0.12
Altın 2.928,170
%0.42
Bist-100 8.909,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornovalılara ayrıcalıklı sağlık hizmeti

Bornovalılara ayrıcalıklı sağlık hizmeti

Bornova Belediyesi Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi, her yaştan binlerce Bornovalının derdine derman oluyor. Sağlık Köyü Projesi’nin ilk adımı olarak 2011 yılından bu yana hizmet veren Merkez, Bornova Belediyesi’nin sağlık üssü haline geldi. Evde bakım hizmetlerinden, hastalık izleme programına kadar pek çok özel hizmet modern bir anlayışla buradan yürütülüyor. Kronik Hastalık İzleme ve Önleme Kontrol Programı kapsamında ev ziyaretleri yapılarak bilgilendirme ve anket yapılıyor. Ziyaretlerin ardından Sağlık Köyü’ne davet edilen vatandaşların laboratuvar tetkikleri ve poliklinik değerlendirmeleri gerçekleştiriliyor

  • Ege Postası
  • 18.10.2013 - 10:05
İZMİR- Bornova Belediyesi’nin 2011 yılında hizmete açtığı Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi, sağlık alanında önemli bir açığı kapatıyor. İçinde Yaşlı Gündüz Bakımevi, Çocuk Eğitim Merkezi ve İş Sağlığı Merkezi binalarının da önümüzdeki süreçte yapılacağı Sağlık Köyü’nün ilk adımı olan Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi’nde pek çok koruyucu sağlık hizmeti veriliyor.

Sağlık Köyü’nü aktif bir biçimde kullanan Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Türkiye’ye örnek gösterilen ‘Evde Bakım Hizmetleri’ni buradan koordine ediyor. Her yıl binlerce yaşlı, gebe, lohusa ve bebeğin bakımı ve takibi gerçekleştiriliyor.

Önce Evde Bakım Hizmetleri'nin koordinasyon merkezi olarak çalışmaya başlayan merkezde 2013 yılının Mart ayından bu yana Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Atatürk Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü işbirliğinde Kronik Hastalık İzleme ve Önleme Kontrol Programı başlatıldı. Bu program kapsamında ev ziyaretleri yapılarak bilgilendirme ve anket yapılıyor. Ziyaretlerin ardından Sağlık Köyü’ne davet edilen vatandaşların laboratuvar tetkikleri ve poliklinik değerlendirmeleri gerçekleştiriliyor. Vatandaşlara sağlık durumlarıyla ilgili bilgilendirme yapıldıktan sonra ilgili polikliniklere yönlendiriliyor. Merkez’de ayrıca ‘Evde Bakım Hizmetleri'nin bir ayağı olan ağız ve diş sağlığı hizmeti de veriliyor.

Koruyucu sağlık hizmetleri
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, daha sağlıklı bir gelecek için ilçede 7’den 70’e herkese sağlık hizmeti götürmeye gayret ettiklerini söyleyerek, “Bu kapsamda evde bakım hizmetlerimizden yaşlılar, hamileler, çocuklar yararlanıyor. Yaşlılarımızın her türlü sağlık kontrolleri yapalıp, evleri temizleniyor, kişisel bakımları yapılıyor. Hamileler için ise hem bilgilendirici eğitimler veriyoruz, hem de bu süreçte ve doğum sonrasında sağlık desteği veriyoruz. Belediyemizin imkanları doğrultusunda bu hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Sağlık Köyü projemiz sayesinde de gün geçtikçe daha kaliteli ve kapsamlı hizmetler üretmeyi amaçlıyoruz. Özellikle koruyucu sağlık hizmetleri alanındaki açığı biz kapatıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.