Dolar 34,0438
%0.2
Euro 37,6253
%-0.12
Altın 2.734,460
%0.22
Bist-100 9.810,00
%0.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bosna'daki Sırp bölgesinde gayrimenkullerine sahip çıkmayan evsiz kalacak

Bosna'daki Sırp bölgesinde gayrimenkullerine sahip çıkmayan evsiz kalacak

Bosna Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nde, gayrimenkul alanındaki yeni düzenlemeye göre, topraklarını ya da evlerini komisyona bildirmeyenler bu varlıklarından mahrum bırakılacak. Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde çıkan yeni bir yasa Boşnakların...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 16:26
Bosna Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nde, gayrimenkul alanındaki yeni düzenlemeye göre, topraklarını ya da evlerini komisyona bildirmeyenler bu varlıklarından mahrum bırakılacak.

Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde çıkan yeni bir yasa Boşnakların tepkisini çekti. Yürürlüğe giren yeni yasaya göre, ülkede gayrimenkule sahip vatandaşların gelip mallarını teyit ettirmeleri zorunlu hale geldi. Buna göre Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde bir evi olan kişi şayet gidip evini teyit ettirmezse o evde bulunan kiracı mülke sahip çıkma hakkını kazanıyor.

Bosna Hersek Anayasa Mahkemesi, bu uygulamanın Bosna Hersek Anayasası'na, Avrupa İnsan Hakları ve diğer özgürlükleri sözleşmesine aykırı olmadığını tespit etti. Anayasa Mahkemesi tarafından verilen bu kararı Sırplar sevinçle karşılarken, ülkedeki Boşnaklar bu durumdan sonra derece rahatsız. Belirli bir zaman diliminde gidip bu şekilde bir teyitin zor olduğunu ifade eden Boşnaklar, mülklerini Sırplara kaptırma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını aktardı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Bosnalı Avukat Esad Hrvaçiç, "Sırp Cumhuriyeti 90'lı yıllardan beri tapuları sürekli değiştirmeye çalışıyor. Birçok arazi veya mekan Sırplar tarafından zorla alındı. Böyle bir yasanın uygulamaya geçmesi Boşnaklar için büyük sorun teşkil edecek." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.