Dolar 34,2077
%0.08
Euro 38,1250
%0.08
Altın 2.897,330
%0.05
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Boşnaklar İzmir'de buluşuyor

Boşnaklar İzmir'de buluşuyor

Boşnaklar , İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin 9 Aralık Pazar günü Balçova Termal otel Kardelen salonunda düzenlediği geleneksel Dostluk gecesinde buluşuyor.

  • Ege Postası
  • 04.12.2012 - 11:30
İZMİR - İzmir ve çevresinde yaşayan Boşnakların şimdiden büyük ilgi gösterdiği geceye Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan göçmenler ile Bosna’dan, Karadağ’dan, Sırbistan Sancak’tan gelecek misafirler Novi Pazar dan gelecek müzik grubunun akordeon ve şarkıları ile coşacak. Bornova ile Novi Pazar’ın kardeş şehir kutlamasının da yapılacağı bu gecede derneğin folklor ekibi de sahne alacak.
Türkiye’deki Boşnakların geleneksel olarak gerçekleştirdiği dostluk gecesinde birlik ve beraberliğin sağlandığını belirten İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Abdullah Gül “ Gecemize Karadağ, Bosna Hersek ve Sırbistan’dan katılanlar olacak. Boşnak müzikleri eşliğinde halaylar çekeceğiz, gösteriler sunacağız. Türkiye’de yaşayan Boşnak kökenli ailelerin çocukları kendi atalarının kültürünü görme imkanı bulduğu etkinlikler bizlere çok şey katıyor. Bizleri seven herkesi gecemize bekliyoruz.” Dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.