Boynundaki kurşundan 4 ay sonra kurtulan Suriyeli çocuk artık yürüyemeyecek
Suriye’deki iç savaşta boynuna nereden geldiği belirlenemeyen kurşun saplanan 12 yaşındaki bir çocuk, Kahramanmaraş’ta ameliyat edildi. Dört aydır boynundaki kurşunla yaşayan çocuğun, kurşunun boyun omurga kemiğini parçalayıp omuriliğini...
- Ege Postası
- 26.07.2013 - 14:47
Suriye’de Esed'e bağlı ordu birliklerinin sivil halka yönelik düzenlendiği saldırılar aralıksız devam ederken, olaylarda yaralanan aralarında çocukların da bulunduğu bir çok Suriyeli, Türkiye’nin sınıra yakın kentlerinde tedavi ediliyor. Dört ay önce Suriye’nin Halep kentinde evlerinin önünde keklikleriyle ilgilendiği sırada boynuna isabet eden kurşunla ağır yaralanan 12 yaşındaki Suriyeli Alaa Hacoo, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı.
Ülkesine, savaşın getirdiği yokluk nedeniyle boynundaki kurşunla 4 ay yaşamak zorunda kalan Suriyeli çocuk, Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Ömer Akar tarafından ameliyata alındı. Suriyeli küçük çocuk, ameliyatın başarılı geçmesine karşın, kurşunun boyun omurga kemiğini parçalayıp omuriliği zedelemesi nedeniyle artık yürüyemeyecek.
Çocuğunun başına gelenleri gözyaşı içerisinde anlatan baba Abdülkerim Hacoo, oğlunun keskin nişancıların saldırısıyla vurulduğunu söyledi. Ülkesinde grup oluşturacak şekilde toplanmanın yasak olduğunu vurgulayan Hacoo, "Biz, çocuk oynarken boynuna gelen kurşundan dolayı yere düştüğünü gördük. Çocuklar bir araya gelip kalabalık olduğu için şüphelenip vurdular galiba. Çünkü bu şekilde toplanmak orada yasak." dedi.
Olayın ardından oğlunun tedavisi için önce Hatay’a gittiklerini, oradan da Kahramanmaraş’a sevk edildiklerini dile getiren Hacoo, çocuğunun boynuna saplanan kurşun nedeniyle felç kaldığını söyledi. Tedavinin ardından ülkelerine tekrar döneceklerini belirten acılı baba, Suriye’de her gün yüzlerce masum sivilin kurşunlara hedef olduğunu ifade etti.
Yaşadığı acı olayı unutamadığını söyleyen Alaa Hacoo ise başına gelenleri şöyle anlattı: "Amcam eve gönderdi ama ben eve gitmedim, mahallede arkadaşlarımla oynamaya başladım. Orada keklik vardı onu severken kurşun geldi. Kurşundan sonra zaten yere düştüm, elektrik çarpar gibi oldum, bir tek onu hatırlıyorum."
Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Ömer Akar, yaraya müdahalede geç kalındığını, bu gibi durumlarda erken müdahalenin önemli olduğuna vurguladı. Akar, "Kurşun, sol taraftan boyun omurga kemiğini geçip omuriliğin içine saplanmış. Erken dönemde temiz bir ameliyat yapılsaydı, sinirler bu kadar zarar görmez tedavi şansı da biraz daha yüksek olabilirdi. Ama bu tür yaralanmalarda geri dönüşü çok zor, çok düşük oluyor. Hastamızı taburcu ettikten sonra fizik tedavi bölümüne sevk edeceğiz." diye konuştu.
Yorum Yazın