Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozdağ: Manşetlerle ekonomiye ayar verme dönemi bitti

Bozdağ: Manşetlerle ekonomiye ayar verme dönemi bitti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Pijama ile başbakanları karşılama dönemi bitti. Manşetlerle ekonomiye ayar verme dönemleri bitti. Manşetlerle, transferlerle, başka bir takım oyunlarla iktidarları aşağı indirme dönemi bitti" dedi....

  • Ege Postası
  • 31.07.2013 - 00:57
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Pijama ile başbakanları karşılama dönemi bitti. Manşetlerle ekonomiye ayar verme dönemleri bitti. Manşetlerle, transferlerle, başka bir takım oyunlarla iktidarları aşağı indirme dönemi bitti" dedi.

Yozgat Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından Akdağmadeni ilçesinde düzenlenen Bozok Bereket Kervanı iftar yemeğine katılmak üzere memleketi Yozgat’a gelen Bozdağ, iftar yemeği öncesi açıklamalarda bulundu.

Dünyanın dört bir tarafında kan ve gözyaşının olduğunu, sıkıntılar yaşandığını belirten Bozdağ, "Suriye yanıbaşımızda ve orada 100 bini aştı ölen insan sayısı. BM Suriye de kanı durduracağı yerde gözyaşını dindireceği yerde çatışmalara son verecek işlerin yapılması gerektiği yerde şu ana kadar yaptığı ölü sayıcılığıdır. Kaç kişi öldü onun raporlarını tutuyor. Böyle bir şey olabilir mi, bunca ölüm varken ölü sayıcılığı yapmak. Hatırlarsanız yakın geçmişte 90’lı yıllarda Bosna Hersek’te yine BM’nin güvenli bölge ilan ettiği yerlerde Boşnak kardeşlerimize karşı 8 binden fazla insan bir gecede hem de BM’nin güvenli bölge ilan ettiği yerde katledildiler, soykırıma uğradılar, ölü sayıcılığı yapıldı. Başka yerde de aynı şeyler var" dedi.

Mısır’da yapılan darbe sonucu darbeyi gerçekleştirenlerin kendi insanlarına hedef gözetmeksizin kurşun yağdırdığını ifade eden Bozdağ, "Irak'ta sorun var, bugün Mısır'da askeri darbe oldu, orada darbeyi gerçekleştirenler kendi insanlarına hedef gözetmeksizin kurşun yağdırıyorlar. Buna karşı uluslararası toplum, medeni dünya sesiz seyirci vaziyetinde duruyor. Öte yandan başka yerler de de başka sıkıntılar var. Diliyoruz ki arzu ediyoruz ki sıkıntılar hiç ama hiçbir yerde olmasın. Biz Türkiye olarak bütün bu yaşananlar karşısında tavrımızı hep insandan yana koyduk. Hep yaşamaktan, yaşatmaktan, gözyaşının durmasından yana koyduk. Bundan sonra da tavrımızı yalnız da kalsak böylece koymaya ve devam ettirmeye gayret edeceğiz. Belki dünyanın diğer ülkeleri de Türkiye’yi örnek alır diye uğraşlarımızı çabalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE HER ZAMAN DARDA OLAN TOPLUMA YARDIM ELİNİ UZATMIŞTIR"

Türkiye’nin her zaman darda olan ülke ve toplumlara yardım elini uzattığını vurgulayan Bozdağ, "Bugün hamdolsun ki güçlü ülkemiz var. Ekonomisi güçlü, siyasi iktidarı güçlü bir Türkiye var. Güçlü Türkiye’den rahatsız olan kesimler de var. İstiyorlar ki bir manşetle iktidar değişsin. İstiyorlar ki bir anayasa fırlatıldığında Türkiye’nin ekonomisi takla olduysa yeniden akla takla olsun. İktidarlar ekonominin altında kalsın istiyorlar ki sermayenin emir eri olan iktidarlar gelsin. İstiyorlar ki millete kulağını tıkayan gözünü kapatan 5 yıldızlı otellerde onlarla beraber olan onlarla beraber karar alan iktidarlar gelsin. Onun için de Türkiye’yi zayıflatmak için çok uğraş verenler var. İçerde de var, dışarıda da var. İçerde de güçlü Türkiye’den rahatsız olan, yıllar yılı bulanık sularda balık avlamış olanlar şimdi Türkiye'de suların durulmasından çok rahatsızlık duyuyorlar. Alın teri ile kazanma devrinden rahatsızlık duyuyorlar, çünkü faizden kazanmak daha rahat" şeklinde konuştu.

"İKTİDAR DEĞİŞTİRMENİN YOLU SANDIKTAN GEÇİYOR"

Gazete manşetleri ile transferlerle, başka bir takım oyunlarla iktidarları aşağı indirme döneminin bittiğini belirten Bozdağ, "Yeni Türkiye'de artık insanlar ürettiklerinden ve sattıklarından, ekmelerinden alın terlerinden kazanacak. Bu Türkiye’yi geri döndürmeye hiç ama hiç kimsenin gücü yetmez. Onun için buradan Akdağmadeni’nden bir kez daha söylüyorum ve diyorum ki artık o devirler kapandı. Pijama ile başbakanları karşılama dönemi bitti. Manşetlerle ekonomiye ayar verme dönemleri bitti. Manşetlerle transferlerle başka bir takım oyunlarla iktidarları aşağı indirme dönemi bitti. İktidar değiştirmenin yolu sandıktan geçiyor. Sandıkta millet değiştirir. Millet verdiği gibi yetkisini millet alır. Onun için Türkiye'de ilan verenler yurtdışında ilan verenlere ben buradan ilan ediyorum diyorum ki, en büyük ilanı Akdağlılar verecektir, Yozgatlılar verecektir, Türk milleti verecektir yaklaşan belediye seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletvekilliği seçimlerinde Tayyip Erdoğan ve arkadaşları ile beraber olarak en büyük ilanı sandıkta millet verecektir" diye konuştu.

Somali’ye yapılan yardımlarla insanların yeniden hayata döndürüldüğünü söyleyen Bozdağ, "Somali'de büyük bir sıkıntı yaşanıyordu. 2011 yılında Sayın Başbakanımız ve değerli eşleri bakanlar, sanatçılar, siyasetçiler, Türkiye oraya gitti yardım elini uzattı. İnsanlar ölüyordu, susuzluktan açlıktan ölüyordu, ilaçsızlıktan tedavisizlikten ölüyordu. Bunlara da dünya seyirci kalıyordu. Biz hem Türk milletinin yardım elini uzatmak hem dünyanın ilgisini alakasını bu insanlık dramına çekmek için oraya gittik, yardım elimizi uzattık. Şimdi insanlar acından ölmüyor inşallah ölmeyecek de. Orada polislerimize saldırı oldu, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin her yerdeki yardımlarının devam edeceğini dile getiriyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.