Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Brooklyn Amity Karate Okulu'ndan bir büyük başarı daha

Brooklyn Amity Karate Okulu'ndan bir büyük başarı daha

Brooklyn Amity School Karate Takımı katıldığı Amerika Karate Şampiyonası'nda yine başarılı sonuçlara imza attı. Şampiyona Amerika'nın Güney Carolina eyaleti Greenville şehrinde düzenlendi. Bin 200 sporcunun katıldığı şampiyonada 40...

  • Ege Postası
  • 21.07.2013 - 10:58
Brooklyn Amity School Karate Takımı katıldığı Amerika Karate Şampiyonası'nda yine başarılı sonuçlara imza attı. Şampiyona Amerika'nın Güney Carolina eyaleti Greenville şehrinde düzenlendi. Bin 200 sporcunun katıldığı şampiyonada 40 eyaletin üzerinde katılım oldu. Brooklyn Amity Karate Okulu katıldığı 12 sporcusuyla şampiyonadan 8 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya alarak toplamda 21 madalya ile döndü.

Okulun Beden Eğitimi öğretmeni de olan eski dünya ve Avrupa şampiyonu karateci Meral Ölmez, yaptığı değerlendirmede, "Alınan madalya sayısı geçen seneye oranla iki kat arttı. Bu da karate takımımızın istikrarlı çıkışının bir belirtisidir. Çok daha yeni bir kulüp olmamıza rağmen alınan başarılar olağanüstüdür." diyerek şöyle konuştu:

"Sporcularımızla Brooklyn Amity Okulu'nda bir aylık kamp yaparak sıkı bir çalışmayla şampiyonaya katıldık. Sporcularımızın çoğu boyunlarında madalyayla döndüler. Amerika şampiyonasının düzenlendiği Bi-Lo merkezinin her bir minderinde ayak izi bırakan sporcularımız bunun yanı sıra gerek performansıyla gerekse sergilemiş oldukları takım ruhu ve birlikteliği sebebiyle katılan diğer kulüplerin ilgisini çektik. Takımımız Amerika Karate Federasyonu kurucularından olan ve kendisiyle birebir diyalog da bulunduğum Mr. Jake Lease ve Federasyon Başkanı John Depasquale tarafından ve diğer kulüp antrenörleri ve yöneticileri tarafından da takdir topladı."

AMİTY SCHOOL EĞİTİMDEKİ BAŞARISINI SPORDA DA GÖSTERİYOR

Brooklyn Amity School'un mezunlarının ABD'nin önemli üniversitelerine rahatlıkla girerek gösterdiği başarıyı sporda da göstermiş olmasının gördüğü ilginin yeni olan takım ve sporcularına da olumlu yönde etki ettiğini belirten Ölmez, "Bu durum da sporcularımız, okulumuz, ailemiz ve Türk milleti için gurur verici bir olaydır." dedi.

Meral Ölmez, takım antrenörü olarak sporcularına uygulattığı antrenman metotlarını ve bilimsel olarak karate antrenmanlarını sunmak için bir çok seminer teklifi aldığını da söyledi. Çok iyi bir egzersiz fizyolojisti olan Ölmez, bu teklifleri değerlendirdiğini belirterek, seminerlerden birinin 15 - 18 Ağustos 2013 tarihinde Las Vegas'ta olacağını belirtti. Ölmez, "Bu seminerlerin bizim için önemi, okulumuzun tanıtımı ve milletimizin karate sporunda ne gibi yerlerde olduğunu göstermesi açısından da büyük fırsat olmasıdır." dedi.

EN BÜYÜK HAYALİM SPORCULARIMIN MİLLİ FORMAYI GİYMESİ

Hayalinin sporcularını Türk milli takımına kazandırarak ileride dünya ve Avrupa şampiyonu olmaları olduğunu da belirten Meral Ölmez, "Böyle sporculara sahibiz. Sporcularımıza madalya kazandırmanın yanı sıra okul olarak amacımız dünya toplumuna karate-do'nun temelinde olan mükemmelliyetçi, güzel karakterli, disiplinli spor dalının yanı sıra tüm branşlarda da başarılı insanlar yetiştirmektir." dedi.

Emeği geçen herkese minettar olduğunu da söyleyen Ölmez, seneye Amerika'nın Reno, Nevada şehrinde temmuz ayında yapılacak Amerika şampiyonasında da küçük büyük herkesin desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

İki altın madalya kazanan sporculardan Farzana Ruzehaji ise aldığı madalyaların kendisi ve takımı adına büyük bir başarı olduğunu söyledi. Zorlu geçen antrenmanların karşılığını aldığını söyleyen Ruzehaji, bu başarının üniversiteye kabul ve burs alması konusunda kendisine avantaj sağladığını da dile getirdi.

Şampiyonaya ilk kez katılan 9 yaşındaki Berkay Okyar da bir altın bir de bronz madalya kazanmasının inanılmaz bir başarı olduğunu kaydetti. Okyar, okulların tatil olmasından sonra yapılan şampiyonada arkadaşları Türkiye'de tatil yaparken kendisinin minderde başarı aramasının da kendi ayrıca motive ettiğini, madalyalarını da arkadaşlarına adadığını sözlerine ekledi.

Okul Genel Müdürü Tufan Aydın ise sonuçlardan büyük keyif duyduğunu kaydederek, "Paha biçilemez bir başarı. Brooklyn Amity Scool'un Karate Takımı tarafından getirilen bu başarılara alışığız ve bu başarıların okulumuz için öneminin de farkındayız." diye konuştu.

Sporculara maddi manevi desteklerin süreceğini aktaran Aydın, yeni yapalıcak spor salonunda sporculara sunulacak imkanların daha üst düzeyde olacağını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.