Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bu kez belediyelere dadandılar!

Bu kez belediyelere dadandılar!

Kontör, terör örgütü ve SMS gibi yollarla vatandaşları kandırıp paralarını alan dolandırıcılar bu kez belediyeleri kullanmaya başladı. İzmir'de Çiğli ve Buca belediyeleri ile yöneticilerinin adını kullanan dolandırıcıların, vatandaşlardan yardım adı altında bağış toplamaya çalıştığı ortaya çıktı. İki belediye de bir duyuru yaparak vatandaşların dolandırıcılara itibar etmemesini, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmalarını istedi. Dolandırıcılar bakın bu kez hangi yöntemi kullandı

  • Ege Postası
  • 29.11.2018 - 12:44

EGEPOSTASI-Çiğli Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde Çiğli Belediyesi, başkan yardımcılarımız ve idarecilerimizin adı kullanılarak, yardım adı altında bağış toplandığı yönünde ihbarlar gelmektedir. Çiğli Belediyesi'nin hiçbir kademesinden yardım ve destek adı altında bağış talebinde bulunulması söz konusu değildir. Vatandaşlarımızın iyi niyetini bu şekilde istismar eden dolandırıcılara karşı dikkatli davranmaları ve bu şahıslara kesinlikle itibar etmeyerek, emniyet güçlerine anında haber vermeleri gerekmektedir."

Benzer bir uyarı da Buca Belediyesi'nden geldi. Buca Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "Bazı kötü niyetli şahıslar, Buca Belediyesi ve Başkan Yardımcılarımızın adını kullanarak iyi niyetli Bucalı hemşehrilerimizden ve iş adamlarından 'yardım' adı altında para talep etmektedir. Lütfen bu şahıslara itibar etmeyiniz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda en kısa sürede belediyemizle iletişime geçiniz. Bizler de konuyla ilgili olarak yasal süreci başlatmış bulunmaktayız" denildi.

Emniyet güçlerinin, dolandırıcılık girişimleriyle ilgili çalışma başlattığı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.