Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da gözler İmam da!O da Buca için sahada!

Buca'da gözler İmam da!O da Buca için sahada!

Belediye başkanı, meclis üyesi ve ilçe örgütü üçgeninde yaşananlar nedeniyle CHP’nin başının en çok ağardığı ilçelerin başında gelen Buca’da aday adaylarıda sahaya inmeye başladı. Bir çok adayın dillendirildiği şu günlerde gözler 40 yıldır Buca’da hem yönetici olarak hem de bireysel olarak herkesin takdirini kazanmış, 2004 ve 2009’da kıl payı belediye başkan adaylığını kaybeden Necati İmam da…Aday adayı olarak sahaya inen İmam “Buca’da tiyatro yok kültür merkezi yok. Sinema yok. Misafirini insanlar başka ilçelerde ağırlıyor. Yaşadığım ve çok sevdiğim Buca’nın ışıkları erken sönüyor. Buca’nın ışığı geç sönsün. Işığı geç sönen yerde hayat vardır ekonomi vardır. Işıkların geç sönmesi demek esnafın kazanması insanların kültürel olarak gelişmesi demek” diyor. İmam o koltuğa oturmak nasip olursa sloganının da hazır olduğunu ifade ediyor: ben imza atacağım temel atacağım yaptıkları mı anlatan nutuk atacağım!

  • Ege Postası
  • 23.06.2013 - 12:06
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi - Yerel seçim startının verildiği şu günlerde İzmir’de CHP’de aday adaylarının en yoğun olduğu ilçelerin başında Buca geliyor. Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın sıklıkla eleştirildiği ve meclis üyeleri,belediye başkanı, ilçe örgütü üçgeninde yaşanan sıkıntılar nedeniyle partinin en çok konuşulduğu ilçe olan Buca’da gözler aday adaylarında… Adaylar arasında dikkati çeken en önemli isimse Necati İmam…2004 ve 2009’da kıl payı belediye başkan adaylığını kaybeden 40 yıldır Buca’da çeşitli kurumlarda yöneticilik yapan ve CHP çatısı altında bir çok görevi başarıyla yerine getiren İmam, spordan siyasete, STK yöneticiliğinden yurt işletmeciliğine kadar bir çok alandaki birikimini ve tecrübesini kullanarak Belediye Başkanı sıfatıyla Buca’ya hizmet etmek istiyor.

Kaç yıldır Buca’dasını? Hangi kurum ve kuruluşlarda görev aldınız'

40 yıldır Buca’da yaşıyorum. 81 yılından beri Buca’da ticaretle uğraşıyorum Buca’yı otel olarak kullanmadım, gecem gündüzüm burada geçti. 40 yıl boyunca örgütlü yapının içinde bulundum.Buca Esnaf Odası ‘nda 3 dönemdir başkan yardımcılığı yapıyorum. Buca Genç İş Adamları Derneği’nde yöneticilik yaptım. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Buca’da kurucusuyum. Şirinyerspor’da 8 yıl başkanlık yaptım.CHP Buca’da ilçe yöneticiliği ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı yaptım. Kurultay delegeliği görevimi yaptım. Çeşitli derneklerde görev yaptım. Buraları asla bir basamak olarak kullanmadım. Yaşadığım kentte insanlara hizmet etmek istedim. Sporda uğraşırken sokaktaki suç sayısını düşürdük. Odalarda meslek edindirme çalışmaları yaptık.

Neden adaysını? Buca’da neleri değiştirmek istiyorsunuz'

Beni ben yapan Buca’ya borcumu ödemek istiyorum. Yaşayamadığımız çok güzellikler var. Çok başarılı bir belediye başkanı olsa böyle bir niyete girmezdim.Belediye başkanlığı ölümüne istenmez. Kamu görevidir. İlçemin eksikliklerini gördüğüm için görev talep ediyorum. Partim bana hangi rütbede görev verirse en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Muhalafette bir partinin belediye başkanı olacağıma iktidarda olan bir partinin sade bir üyesi olmaya razıyım. Sorunları ihtiyaçları çok Buca’nın… Buca’da tiyatro yok kültür merkezi yok. Sinema yok. Yaşadığım kentte STK’ların bir sürü etkinliği var belediye meclis salonunda etkinlik yapmak zorunda kalıyorlar.Karşıyaka 11’incinin temelini atıyor Buca’da bir tane var ve şuanda sadece nikah işlemleri için kullanılıyor. Neden adayım…Yaşadığım kentin ışıkları erken sönüyor. Misafirini insanlar başka ilçelerde ağırlıyor. Buca’nın ışıkları otel gibi sönüyor. Buca’nın ışığı geç sönsün. Işığı geç sönen yerde hayat vardır ekonomi vardır. Işıkların geç sönmesi demek esnafın kazanması insanların kültürel olarak gelişmesi demek. Buca üniversite kenti ama nimetlerinden en az yararlanan ilçe….Üniversitenin nimetlerinden yeterince faydalanılmıyor. Bornova’ya gidin bakın okul dağılımında arabalar kalabalık değildir. Okuldan çıkan öğrenci Bornova’da kalır. Buca’da bakın. Okul çıkışları otobüslerde yığılma. Buca’dan kaçmak için can atıyorlar.. Buca’da yeşil alanın çoğaltılmasından yanayım. Hipodrom, Şirinyer Parkı, Hasanağa Bahçesi ve Heykeldeki alan…Dört adet akciğeri var Buca’nın. Başka yok. Bu alanların çoğaltılması gerek…

2004 ve 2009'da adaylığı kıl payı kaçırdınız. Nasıl etkiledi bu durum sizi'

İki defa adaylığı kıl payı kaçırdım ama üzülmedim. Partim kazandı. Önemli olan bir anlayışın kazanması. Bana görev verilirse baş olurum gövde olurum kol ayak olurum. Buca yerelinde bir AKP dönemi yaşadık. Şeboy dönemi vardı. Ben onu aslında AKP’li olarak görmüyorum. Farklı partilerde siyasetten sonra AK Parti’ye geldi. Yaşantısı farklı. Eğer milli görüşten gelen birilerin Buca’yı temsil edersek bunu düşünmek bile istemiyorum. Genel merkez objektif kriterlerle kiminle kazanırız. Kazanmak yetmez kazandıktan sonra en iyi kim yapar araştırması yapacağını biliyorum. Geçmiş dönemde bu yoktu. Bu çalışma doğru. Bu özelliklerinde bende olduğunu düşünüyorum. İnsanlarda düşünüyor ki destek fazla…Ben Buca’da diğer partilerden de oy alacak bir isimim.

Uzun yıllar Deniz Baykal’lı dönemde siyaset yaptınız. Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu var. Neler değişti. Ne gibi farklar va? Sizi etkileyen bir durum var mı'

18 yıl Deniz Baykal dönemini yaşadım. Şimdi Kılıçdaroğlu dönemi…Özlemini çektiğim şeyler gerçekleşiyor. Koşullar uygun siyaset yapma biçimi oluştu. Deniz Bey döneminde temsil makamına gelecek kişiler seçiminde ‘benim yakınım olsun’, ‘ benim ekibimden olsun’ mantığı nedeniyle siyaset bireyselleştirilmişti. Genel Başkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu döneminde bireysellikten kurumsallaşmaya geçiş var. Partinin kurumsal kimliği daha çok kollanıyor. Bu partiye yerleşti. Özlemini çektiğimiz siyasete ben bu dönemde kavuştum. Heyecanı tekrar buldum. Genel Başkanın çalışma azmi bizi motive ediyor. Bu partide adamcılık yerleşmişti. Böyle bir anlayışın genelde iktidar olma şansı yoktu. Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte bu bitti.

Buca’da özellik son bir yılda CHP adına kavgalı ev görüntüsü veriyor. son olarak 16 meclis üyesi disipline gönderildi. . yıllardır siyasetin içinde yer alan ve Buca’yı yakından takip eden biri olarak bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz'

Belediye başkanıyla meclis üyeleri arasındaki ayrışma ve tartışmadan parti zarar görüyor. Bu duruma üzülüyorum. Süreci başından itibaren izleyen biri olarak bana göre seçilmişler başta belediye başkanı ve meclis üyeleri birbirlerine saygı göstermediler. İdeolojik siyaset m? İş kişiselleşti. Söylenmemesi gereken sözler söylendi. Geri adım atılamıyor. Oysa ortak noktalarda buluşulabilirdi. Ekip çalışması bu dönemde hayata geçirilemedi Buca’da…CHP’nin iktidarı için bir araya gelmiş insanlar var ama Buca’yı geliştirmek için ahenkli çalışma yok.

Aday Adayısınız. Sahada neler yapıyorsunuz. Belediye Başkanı Tatı’nın “aday adayları projelerini açıklasın” çıkışı oldu…

Belediye başkanı bizim başkanımız Başarısı ve başarısızlığı CHP’ye ait… Belediye başkanını itibarsızlaştırma zarar verme düşüncesi içinde olmadım. Buna hep dikkat ettim. Parti sorumluluğunu iyi bilen biriyim. Bu konudaki eleştiriyi de kabul etmem. Süreç yaklaşıyor. Niyetimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Arkadaşlarımızla örgütlenme stratejisi uyguladık. Sıkıntı çekmiyorum bu konuda. 40 yıldır zaten bu kesimin içindeyim. ‘Hadi’ dediğimizde yanımızda binlerce kişi olacaktır. Bu insanlarda toplumda karşılığı olan toplumsal kaygıları olan insanlar… Böyle bir oluşumu görmesem niyetlenmezdim zaten. Kazanmakla ilgili bir kaygım yok. Bana görev verirsin kazanacağımı biliyorum.

Peki belediye başkanı olursanız'

Görevi aldıktan sonra bir gün iktidar gömleğini giymek nasip olursa bize güç veren destek verenlerin başını önlerine eğdirmeyeceğime söz veriyorum. Görevi alırsak belediye kadromuzu iyi bir şekilde oluşturacağız. Sloganla özdeşleştirirsem ‘ben imza atacağım temel atacağım yaptıkları mı anlatan nutuk atacağım. Mutlaka Buca’ın her mahallesinde olacağım”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.