Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.919,370
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca meclisinde yetki polemiği

Buca meclisinde yetki polemiği

Buca Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Adnan Öztekin, 6 ay önceki meclis toplantısında, hibe araçlar konusunda “Yetki meclisindir” diyerek, CHP’li eski Başkan Ercan Tatı’yı sert şekilde eleştirdi. Dünkü mecliste, Belediye Başkanı Levent Piriştina, benzer bir gündem maddesini meclise taşıyınca, Öztekin bu kez “Yetki başkanındır” ifadesini kullandı. Piriştina, Öztekin’in altı ay arayla aynı konuda çelişkili konuşmasını eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2014 - 12:09
EGEPOSTASI HABER SERVİSİ- Kasım ayının  ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Buca Belediyesi'nde Belediye Başkanı Levent Piriştina ile AK Parti grup sözcüsü Adnan Öztekin arasında yetki tartışması yaşlandı. 

2 mayıs 2014 tarihli meclis toplantısında konuşan Adnan Öztekin, "Bu araçların tahsisiyle ilgili 5393 sayılı yasa diyor ki; meclis karar verir. Fakat bundan önceki Belediye Başkanımız belediyelere tahsisini yapmış, hatta bakımlarını, onarımlarını yaparak belediyelere göndermiş. Daha sonra ne olmuşsa birileri uyarmış sanıyorum, burada karar alma organı meclistir. Biz dedik ki bunun karar alma organı meclistir " dedi.
  
Ancak dün akşamki toplantıda Buca Çiftçi Mclisi'ne verilecek hibe araç ile ilgili madde görüşülürken, AK Parti Grup Sözcüsü Adnan Öztekin bu kez  "Bu madde ile ilgili  meclisin yetkisi yok, tek yetkili belediye başkanıdır" dedi. Altı ay arayla aynı konuda farklı konuşan Öztekin'e Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın yanıtı sert oldu. Piriştina "İlk mecliste 'Bizden önceki Belediye Başkanı kendi yetkisini kullanarak bu malları verdi, oysa meclis kararı gerekiyor' demiştiniz. Şimdi ise 'Tek yetkili belediye başkanıdır, meclisin bu konuda karar alma yetkisi yok' diyorsunuz " diyerek Öztekin'in çelişkili açıklamalar yaptığını ima etti. Bunun üzerine söz alan Öztekin "Biz Ercan Tatı'ya, hibe ettiği araçları, 1,5 yıl sonra meclise getirdiği için itiraz etmiştik. Daha sonra sizin döneminizde böyle bir şey geldiği için uyarmak istemiştim" demesi üzerine Başka Piriştina "Siz meclis toplantısında 2 yıl geç geldiği için itiraz ettik gibi değil, bizden neden onay alınmadı gibi  söylemiştiniz" diyerek yanıt verdi.
 
ÖZTEKİN: TEK YETİLİ BELEDİYE BAŞKANIDIR
Adnan Öztekin, “5393 sayılı Belediye kanununda belediye meclisinin  taşınmaz mallarına ilgili Tasarruf etme, devretme, yetkisi var. Ancak; taşınırlarla ilgili meclisin böyle bir yetkisi yok. Bunu devlet size vermiş. Orada da şunu diyor, Belediye Başkanı meclisin karar verme yetkisindeki olaylar ile ilgili karar verir, böyle bir taşınmazı kamu kuruluşlarına verebilir, hibe edebilir.” şimdi biz bu çiftçi malları meclisini kamu kuruluşumdur değimlidir onu bilmiyoruz. Meclis olarak bizi ilgilendirmiyor. Meclisin bununla ilgili karar verme yetkisi yok. Bu karar tamamen Belediye Başkanına aittir. Biz çiftçilere araç verilecekse biz onlara vermekten yanayız, onların ne şartlarda görev yaptıklarını biliyoruz. Ama meclis olarak kanunsuz bir karar vermek istemediğimiz için bununla ilgili red oyu kullanacağız.  Bunula ilgili siz yetkilisiniz bununla ilgili kararı siz verebilirsiniz” dedi.
 
PİRİŞTİNA'DAN ÖZTEKİN'E ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA İMASI
AK Parti grup sözcüsü Adnan Öztekin'in açıklamasından sonra konuşan Belediye Başkanı Levent Piriştina Öztekin'e verdiği cevap ile Öztekin'in çelişkili açıklamalar yaptığını ima etti. Piriştina söyle konuştu:

“Yanlış hatırlamıyorsam bizden önceki yönetim için kamu kurumlarına gönderilen araçlar ile ilgili meclis kararı olmadığı ile ilgili tartışmalar yaşamıştık. O dönem belediye Başkanı yedi aracı tasarruf kullanarak kamu kurumlarına vermişti, Daha sonra bizim yaptığımız ilk mecliste bunu  gündeme getirmiştiniz.” Nasıl olur da bu meclise gelmeden kamuya verilir” diyerek eleştirmiştiniz.  Bunu çok net hatırlıyorum. En çokta siz bize söylemiştiniz “Ercan bey neden böyle yaptı meclise getirmedi farklı yerlere yedi aracı verdi” diye. Bende bu doğrultuda hukuk komisyonunda incelemesi sonucunda bu konun meclise  sunmam kararındayım.” dedi.
 
ÖZTEKİN TATI'YI HEDEF ALDI

Bunun üzerine yeniden söz alan AK Parti grup sözcüsü Adnan Öztekin,”söylediklerinizi hatırlıyorum sayın başkan biz ona neden kızmıştık,sizden önce Belediye başkanı olan Ercan Tatı iki yıl önce belediyelere tahsis ettiği araçları 1,5 yıl sonra meclise getirdi diye CHP ve AK Parti grubu red ettik.” dedi. Sözlerine eski Başkan Tatıyı hedef alan Öztekiz “daha önce başka kurumlara verilmiş araçlar ile ilgili itirazımız olmuştu bizde Tatı'ya burada iki yıl önce gelen araçları neden meclise getiriyorsunuz suç işliyorsunuz. Buna meclisi neden alet ediyorsunuz” diyerek itiraz etmiştim.” demesi üzerine Başkan Piriştina “ siz meclis toplantısında 2 yıl geç geldiği için itiraz ettik gibi değil, bizden neden onay alınmadı gibi  söylemiştiniz “ dedi.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.