Dolar 34,2953
%0.38
Euro 37,5101
%-0.03
Altın 2.908,400
%0.66
Bist-100 9.021,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca viyadüğünün yüzde 50'si tamamlandı

Buca viyadüğünün yüzde 50'si tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki Buca viyadüğü ve 1,3 kilometrelik ekspres güzergahın yapımında yüzde 50 seviyelerine ulaştı. Proje, Buca trafiğine nefes aldıracak. Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi’ne...

  • Ege Postası
  • 01.06.2013 - 11:39
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki Buca viyadüğü ve 1,3 kilometrelik ekspres güzergahın yapımında yüzde 50 seviyelerine ulaştı. Proje, Buca trafiğine nefes aldıracak.

Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi’ne viyadükle bağlanarak Buca üzerinden otogara bağlantı sağlayacak ekspres güzergahın 1,3 kilometrelik bölümündeki yapım çalışmalarını hızlı bir tempoda sürdürüyor. Yer yer 35 metreye çıkan viyadük yüksekliği sebebiyle halk arasında “Uçan Yol” olarak adlandırılan projenin inşaat çalışmaları yüzde 50 oranında tamamlandı. Menderes Caddesi’ndeki dört ayaklı viyadük biterken Yeşildere kısmındaki altı ayağın imalatıyla ayak üzerine prefabrik kirişleri yerleştirme işlemi sürüyor. Temeli 2012 Kasım ayında atılan, 16 milyon 395 bin TL yapım ve 17,7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 34 milyon TL’yi aşan maliyetle yaşama geçirilen yatırımın, önümüzdeki eylül ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Proje kapsamında 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü ve yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadük yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Konak Tünelleri projesi sebebiyle önceki proje üzerinde revizyon yapmıştı. Yeni düzenlemeye göre viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde Karayolları’nın yaptığı kavşakla bağlanacak. Yeşildere Caddesi’nin paralelindeki Meles Çayı ve İZBAN hattı, Menderes Caddesi’nden Onat Caddesi’ne kadar köprülü kavşakla aşılarak kesintisiz ulaşım sağlanacak. Yeşildere’den Onat'a kadar oluşturulacak katlı kavşakla hem Buca’ya girilip üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca’dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek. Buca ilçesinin yıllardır özlemini çektiği alternatif yol, bu proje sayesinde yaşama geçirilmiş olacak. Projenin otogara kadar uzanacak diğer kısımları için de yeni imar yolları oluşturmak üzere proje çalışmaları devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.