Buca’da bağımlılıkla mücadele paneli düzenlendi
Buca Belediyesi, uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı farkındalık yaratmak amacıyla uzman isimlerin katılımıyla bir panel düzenledi. Uzmanlar, sorunun bireylerin değil ailelerin ve tüm toplumun sorunu olduğuna dikkat çekti.
- Ege Postası
- 27.06.2024 - 11:36
- Güncelleme: 27.06.2024 - 11:51
Buca Belediyesi, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü'nde “Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele” konulu panel düzenledi. Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen panele, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeki Yüncü, İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Uzman Eğitmeni Bircan Birkan ve İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Bedri Yalçın konuşmacı olarak katıldı. Sivil toplum örgütleri ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği panelde, bağımlı bireylerin aileleri de söz alarak yaşadıkları zorlu süreci anlattı.
BAŞKAN GÖRKEM DUMAN'A TEŞEKKÜR ETTİ
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Buca Belediyesi Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu Başkanı Mustafa Yıldız, uyuşturucu kullanımının bireysel değil toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle sorunun çözümü noktasında tüm topluma görev düştüğünü söyledi. Yıldız, bu konuda yaptıkları çalışmalara verdiği desteklerden dolayı Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’a teşekkür etti.
EBEVEYNLERE UYARI
İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Uzman Eğitmeni Bircan Birkan, gençlerin yasaklı maddelerle ilk tanışmasının arkadaşları vasıtası ile olduğuna değinerek, bu konuda ailelere büyük iş düştüğünü söyledi. "Çocuklarınızın arkadaşlarıyla hatta arkadaşlarının aileleri ile de tanışın” diyen Birkan, ebeveynlerin “çocuğum yapmaz” anlayışından uzak durması gerektiğini belirtti.
"GENLERDE KALICI HASAR BIRAKIYOR"
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeki Yüncü ise madde bağımlılığının kişinin genlerinde kalıcı değişimlere neden olduğunu belirterek, “Ne yazık ki bu hasar, genler ile diğer nesillere aktarılıyor. Anne babadan iyi bir genetik miras alsanız dahi bu mirası koruyamazsanız, yasaklı madde kullanırsanız, ne yazık ki çocuğunuza kötü gen aktarırsınız. Yani kişi zararlı madde kullanırken yalnızca kendine ve bugünkü yakın çevresine zarar vermiyor kendisinden sonraki nesillere de aktarıyor. Yasaklı madde kullanmayarak gelecekteki nesillerimizi ve kendimizi korumak zorundayız" diye konuştu.
"TOPLUMSAL BİRLİKTELİK ŞART"
İzmir Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim Derneği Kurucu Başkanı Bedri Yalçın da, günümüzde suçu yaratan unsurların başında madde bağımlılığının geldiğini ifade ederek, "Uyuşturucu kullanımı toplumsal bir sorundur ve artık mücadele konusunda toplumsal bir birliktelik oluşturulması gerekmektedir" dedi.
Yorum Yazın