Bucalı veliler isyan etti!
Buca'da sekiz okulda başlayan dönüşüm krizi devam ediyor. Çocuklarının 40-50 kişilik sınıflarda ders yapmasına karşı çıkan öğrenci velilileri duruma isyan ederken topladıkları bine yakın imzayla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne itiraz etti. Eğitimde dönüşüme karşı yüzlerce imza!
- Ege Postası
- 27.05.2017 - 09:23
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Buca'da eğitim alanındaki zorunlu dönüşüme ve tam gün eğitime geçiş sürecine karşı çıkan veliler, sürdürdükleri mücadelenin ardından soluğu ilçe milli eğitim müdürlüğünde aldı. Çocuklarının 40-50 kişilik sınıflarda ders yapmasının imkansız olduğunu söyleyen veliler, dokuz yüzü aşkın imza ile çalışmanın durdurulmasını ve gerekli hazırlıkların yapıldıktan sonra düzenlemenin hayata geçirilmesini istediler.
Buca'da Öğrenci Veli Derneği ile ortak çalışma yürüten veliler topladıkları imzaları ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim etti. Taleplerini ve itirazlarını duyurmak amacıyla basın açıklaması yapan veliler, alt yapısı hazırlanmamış bir sistem değişikliğinin eğitim kalitesini gittikçe düşüreceğini duyurdu.
VELİLER İSYANDA: EĞİTİMDE KAOS YAŞANACAK!
Bucalı veliler adına açıklama yapan Veli Derneği Buca Şube Başkanı Gülsen Candemir, çocuklarının mağdur edilmesine asla izin vermeyeceklerini ifade etti. Candemir yaptığı açıklamada değişikliğin öğrencileri olumsuz etkileyeceğini ve eğitim kalitesinin de düşeceğini vurgulayarak, "Çok kısa bir zaman önce ilçemizdeki sekiz okulun önümüzdeki eğitime yılında ikili eğitimden tam gün eğitime geçirileceğini öğrendik. Hiçbir hazırlığın yapılmadığı velilerin de okulların kapanmasına birkaç hafta kala öğrendiği bu değişikliğin başta çocuklarımız olan öğrencileri ve öğretmenlerini mağdur edeceğini düşünüyoruz. Alt yapı hazırlığının yapıldığına rastlamadığımız ve yetkililerden de duymadığımız tam gün eğitime okulların mevcut koşulları ile geçmesi halinde pek çok sorun ve kargaşanın yaşanacağından endişe duyuyoruz" dedi.
BİNE YAKIN İMZA TOPLANDI
Aynı zamanda veliler arasında da yer alan Veli Derneği Buca Şube Başkanı Candemir açıklamasına şöyle devam etti: "Ek sınıf veya bina yapılmadığı için mevcut sınıflarda iki katı sayıda öğrencinin öğretim görmesi halinde başta salgın hastalıkların baş göstermesinden, okulların eğitim ve öğretim alanından gittikçe daha da uzaklaşmasından endişe ediyoruz. Biz tam gün eğitime geçileceğini öğrendiğimiz okulların velileri ve Öğrenci Veli Derneği olarak çocuklarımızın eğitim hayatının daha da geriye gitmemesi için plansızca hayata geçirilmeye çalışılan tam gün eğitim sisteminin durdurulmasını hazırlıkları yapılmış, ek sınıfları oluşturulmuş, temiz güvenli ve nitelikli binalarda eğitim faaliyetinin yürütülmesini istiyoruz. Öğretmenlerimizi norm fazlası haline getirip öğrencilerden ve düzenli çalışma ortamından uzaklaştıracak değişikliğin tüm tarafları ile yeniden değerlendirilip eksikleri giderilerek uygulanmasını istiyoruz. Öğrenci Veli Derneği Buca şubesi olarak bir aydır Buca’da önümüzdeki eğitim öğretim döneminde tam gün eğitime geçmesi planlanan; Cengiz Sani İlkokulu, Tütün İhracatçıları Birliği İlkokulu, Mimar Kemalettin İlkokulu, Çamlık ilkokulu, Müşerref Mahmut Tınaz İlkokulu, Müşerref Mahmut Tınaz ortaokulu, Ufuk Ortaokulu ve Sabri Kolçak İlkokulundan olmak üzere toplam 8 okulda 900 veliden imza topladık. Yüz yüze görüştüğümüz veliler okulların mevcut hali ile tam güne geçilmesi halinde çocuklarının eğitim hayatından ve sağlıklarından endişe duymaktalar. Yapılması planlanan değişiklik ile, sabah saat 09.00’da okula gidip akşam 15.00’de eve dönecek çocuklarının başta sınıf mevcutlarının artmasından, kalabalık tuvalet, koridor ve bahçede yaşanacak her türlü kaza ve bulaşıcı hastalıktan endişe duyan veliler, çocuklarının eğitim hayatlarının kabusa çevrilmesini istemiyor.
"60 KİŞİLİK SINIFLARDA DERS Mİ YAPILIR'"
Candemir veliler adına yaptığı ortak açıklamada uygulamaya başlanacak sistemin sakıncalarını ve taleplerini sıraladı ve "Bu yıl ilçemizde 8 okulla başlayacak değişiklik eğer bu hali ile adeta bir dayatma anlayışıyla hayata geçirilirse bir sonraki yıl tüm ilçede ve ülkede de bu anlayış ile uygulanması tedirginlik ve kaygı yaratmıştır. Mevcut koşullarda dahi sağlıklı, nitelikli, kamusal, ulaşılır olmayan eğitim sistemi hiçbir hazırlık yapılmadan tam güne geçtiği zaman eğitim faaliyetleri adeta çökmüş olacaktır. Bu yıl hayata geçirilmeye çalışılan okullarda sınıf mevcutları yirminin altında iken geriye kalan okulların tamamında sınıf mevcutları 30 ve 30’un üzerindedir. Eğer göründüğü gibi hazırlık yapılmadan ülke genelinde tam gün eğitime geçilirse sınıf mevcutları 40 ve üzeri 60’a kadar çıkacaktır. Parası olanı özel okula göndermeye zorlayan, olmayanı da her türlü kaos, kargaşa ve niteliksiz eğitimle baş başa bırakacak düzenlemeden, alt yapı hazırlanana kadar vazgeçilmesini istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.
Yorum Yazın