Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bülent Arınç: Bursa'ya yeni bir vilayet binası lazım

Bülent Arınç: Bursa'ya yeni bir vilayet binası lazım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da Çarşamba ve Heykel'de bulunan valilik binalarının yetersiz olduğunu söyledi. Arınç, “Bursa'ya acilen yeni bir vilayet binası yapmak zorundayız. Prestijli bir TC valilik binasına ihtiyacımız...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 15:24
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da Çarşamba ve Heykel'de bulunan valilik binalarının yetersiz olduğunu söyledi. Arınç, “Bursa'ya acilen yeni bir vilayet binası yapmak zorundayız. Prestijli bir TC valilik binasına ihtiyacımız var." dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa Ulucami'de cuma namazı kıldı. Çıkışta vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Arınç, yapımı devam eden Hürriyet Ziraat Camii için 50 TL yardımda bulundu. Arınç, vatandaşlar ilgisine el sallayarak karşılık verdi.

Camiye geldiği sırada bir gencin fotoğraf çektirme talebine 'şimdi olmaz' karşılığını veren Arınç, arabasına bineceği sırada aynı gencin kendisini beklediğini görünce, “Şimdi gel çekilelim, madem bu kadar bekledin.” diyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bülent Arınç, daha sonra Çarşamba Valilik Binası'na giderek Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte '10 yatırımcı kuruluşun ilk 6 aylık yatırımları' hakkında brifing aldı.

İlk bölümü basına açık olan toplantıda konuşan Arınç, Karayolları Bölge Müdürü, Kamu Özel Sektör Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Orman ve Su İkinci Bölge Müdürlüğü, Vakıflar, Özel İdare, Milli Eğitim, İl Sağlık ve Gençlik Spor Müdürleri ile toplandıklarını kaydetti.

Yatırımların kendisine hem yazılı olarak verileceğini, hem de bizzat anlatılacağını belirten Arınç, önümüzdeki haftalarda geldiğinde ise diğer müdürlerle toplanacağını ifade etti.

Valilik binasının toplantı salonunu beğenmeyen Arınç, acilen yeni bir vilayet binası yapılmasını istedi. Arınç, şöyle konuştu: "Bizim vilayet binamızda ne Heykel'de ne de burada iyi bir toplantı salonu yok. Bursa'ya acilen yeni bir vilayet binası yapmak zorundayız. Prestijli bir TC valilik binasına ihtiyacımız var. Ben buruya geldim daha önce ama toplantı salonu olarak burasının olduğunu bilmiyordum. Merkezdeki binada bir şey yapamayız, orası tarihi bir yer. Burası girişinden itibaren dar. Valilik binasının Bursa'ya yakışacak şekilde yapılmasını takip edeceğim. Böyle bir toplantı binası bu kadarcık insanla doluyorsa burada hiçbir şey yapamayız. Güzel bir mimari ile iyi bir valilik binasını Bursamıza kazandıralım."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.