Dolar 34,0072
%0.09
Euro 37,6793
%0.02
Altın 2.721,210
%-0.26
Bist-100 9.771,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bulgaristan seçimleri için Türkiye'de verilen oyların iptali istendi

Bulgaristan seçimleri için Türkiye'de verilen oyların iptali istendi

Bulgaristan'da Pazar günü yapılan seçimlerde meclis dışında kana Düzen, Kanun ve Adalet Partisi lideri Yane Yanev, Türkiye'de verilen oyların iptalini istedi.Geçici Başbakan Marin Raykov ile de bir görüşme yaptığını belirten Yanev, şikayetin7...

  • Ege Postası
  • 20.05.2013 - 18:00
Bulgaristan'da Pazar günü yapılan seçimlerde meclis dışında kana Düzen, Kanun ve Adalet Partisi lideri Yane Yanev, Türkiye'de verilen oyların iptalini istedi.

Geçici Başbakan Marin Raykov ile de bir görüşme yaptığını belirten Yanev, şikayetin7 gün içinde görüşülmesi konusunda söz aldığını kaydetti. Türkiye’deki seçimlerde ihlallerin yapıldığını öne süren Yanev, seçim listelerine seçmenlerin usülsüz eklendiğini ve belirli şahısların nüfus cüzdanı ile denetimsiz birkaç seçim sandığında oy verdiğini iddia etti.

RZS’li hukuçu Emil Vasilev, Anayasa Mahkemesi’nin 2009 yılında yine RZS’nin başvurusu sayesinde Türkiye’deki bazı sonuçları iptal ettiğini hatırlattı. Sonuçların iptali halinde Haklar ve Özgürlükler Hareketi'nin kazandığı sandalyelerden 5'i, barajı aşan diğer üç parti arasında paylaştırılabilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.